Kimmo Österlundin kolumni: Nyt on Jazzit soitettu ja nuotit lyöty nippuun

Jazz-viikon taittuessa kohti loppuaan aukesi myös taivas ja Suomen kesä näytti Porissa parhaat puolensa.

Tapahtumien täyttämä viikko SuomiAreenan ja Pori Jazz 2017 -festivaalin valloittamassa kaupungissa oli kaikin puolin menestys. SuomiAreena rikkoi jälleen kävijäennätyksen, ja Kirjuriluodon konserttialuekin veti väkeä hienosti ja järjestelyt toimivat. Lisäksi myös Oluthallin konsepti toimi ja väki löysi tiensä Karhun vanhaan kotiosoitteeseen.

Kotikaupunkimme on nostanut upeasti profiiliaan ja kesäinen kattauksemme on ollut jo monen vuoden ajan priimaa. Suviseurat lähes tuplasi hetkeksi asukasmäärämme ja viime viikon tapahtumat jatkoivat siitä, tosin hieman eri konseptilla. Tulossa on vielä muun muassa Kirvatsin Jytää ja Porispereä, eli voidaan kai hyvällä omallatunnolla sanoa Porin olevan vireä ja toimiva kesäkaupunki.

Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että Suomi, ainakin napapiiriltä etelään, on täynnä kesäkaupunkeja. Viime viikonloppunakin oli Porin lisäksi huipputason kesätapahtumia monessa kaupungissa. Oli RotuaariPiknik Oulussa, Suomipop-festivaali Jyväskylässä ja Kotkan Meripäivät vanhoine purjelaivoineen Suomenlahden rannalla.

Näiden lisäksi oli kymmeniä erikokoisia tapahtumia ympäri Suomea. Suomi ja suomalaiset kaupungit elävät ja sykkivät elämää kesäisin ja talvet olemme enemmän tai vähemmän talviunilla karhujen tapaan. Harmillista vain, että Suomen kesä on niin lyhyt, jolloin monet upeat tapahtumat osuvat samoille viikonlopuille.

Itse päätin tänä vuonna käydä luodolla konserteissa ja molemmista päivistä jäi hyvä maku (ainakin itselle). Toisin oli vuosituhannen alussa, kun lähdin ystäväni kanssa katsomaan Joe Cockeria. Hyvä seura, mukava piknik ja oikeasti kohtuullinen virvokkeiden käyttö yhdistettynä upeaan kesäilmaan aiheuttivat pienen takaiskun. Makailin siinä viltillä ja ummistin silmäni toviksi. Havahduin liikkeeseen ympärillämme ja avatessani silmäni huomasin väkijoukkojen marssivan pois konserttialueelta. En kuullut ensimmäistäkään sointua odottamaltani esiintyjältä. Sillä kertaa nukuin totaalisesti onneni ohi.

KIMMO ÖSTERLUND

Tuntematon