Mielipide: Tunnustan syyllisyyteni!

Lähden nyt taistoon, jossa minulla ei ole mitään mahdollisuutta pärjätä. Aikansa kun alueen päälehdestä on saanut lukea, kuinka huono on, niin ajattelin hieman avata asiaa myös sieltä toiselta puolelta. Olen meinaan yksi niistä saatanan tunareista, jotka ovat aiheuttaneet porilaisen jalkapallon ja FC Jazzin alamäen!

Satakunnan Kansa ja varsinkin toimittaja Hiirentupa on pari viime vuotta mollannut raskaalla kädellä FC Jazzin edustuksen taustoja ja sen toimintaa. Meitä on haukuttu amatööreiksi ja ties miksi harrastelijoiksi. On mielenkiintoista, miten Suomen toiseksi ja kolmanneksi korkeimman sarjatason jalkapallo saa yhden lehden ja varsinkin sen toimittajan tunteet niin pintaan, että vielä Porin ulkopuolelta negatiivinen kommentointi on säännöllistä. Varsinkin, kun meille mukana oleville kyseessä on vapaaehtoinen talkootyö ilman rahallista korvausta tai eläke-etuja.

Toki Hiirentupa kertoo asiaa haukkuessaan meitä harrastelijoiksi. Harrastushan tämä on kaikille taustalla oleville henkilöille eli mikä uutisarvo tällä oikein on? Virheitä on tehty raskaalla kädellä ja tullaan varmasti tekemään tulevaisuudessakin. On seurassa toki rautaisia ammattilaisiakin, mutta he ovat junioripuolella ja valmennuksessa. Muistaa pitää, että seuran tarkoitus on olla nimenomaan laadukas junioriseura, jolle nykyisillä resursseilla Kakkosen taso on juuri sopiva juniorin noustessa edustusjoukkueeseen.

Muistan hyvin kaudelta 2015 vierailuni Vantaan Myyrmäessä ottelussa PK–35 – FC Jazz. Shefkin johdolla PK pelasi kaunista jalkapalloa ja vei pisteet 3–1 voitolla. Häviön hetkenä totesin kanssakatsojille, kuinka iloinen olin siitä, että kuulun FC Jazzin enkä PK:n taustoihin. Kotijoukkueella oli kahdeksan ulkomaan apua avauksessa ja lehtereillä muutama kymmenen katsojaa. Mietin silloin seuran olemassa olemisen tarkoitusta ja olematta jälkiviisas, niin en aivan turhaan. Taitaa seura olla jo konkurssissa?
Konkurssissa olisi myös FC Jazz, jos kahden ensimmäisen Ykkösen kauden kulutus olisi jatkunut samanlaisena. Vuonna 2015 kauden puolessa välissä havahduimme huomaamaan, että tulorahoitus ei ole kuluihin nähden riittävällä tasolla ja kukkaron nyörejä oli kiristettävä. Tämä taas aiheutti erimielisyyksiä hallituksessa ja jäseniä erosi. Meille hallitukseen jääneillä oli yksi ainoa tavoite: talouden tasapainottaminen ja hallitsemattoman kulutuksen lopettaminen. Ajan myötä hallitusta täydennettiin ja kurssi saatiin muuttumaan niin, että pilvien välistä pilkahtaa jo toisinaan aurinko.

Olen ensimmäisenä valmis luovuttamaan paikkani joukkueen taustoilta, jos osaamista ja ammattitaitoa on tarjolla. Lisäksi myönnän jopa hieman ylpeänä syyllisyyteni nykyiseen tilanteeseen, jos ainoana syytekohtana on se, ettei tienaamatonta euroa voi kuluttaa. Toki tiedän, että arvostelijoiden joukossa on henkilöitä, jotka unelmoivat Seinäjoen kaltaisesta stadionista Poriin, mutta uskoohan joku vielä joulupukkiinkin. Talous edellä on edettävä ja säännölliset haukut lehdissä tai foorumeilla eivät asiaa auta.

Jalkapallo on niin hieno laji, että yhden miehen tai lehden puukotukset eivät yöuniin vaikuta. Teen mielelläni työtä seuran eteen, vaikka nykypäivänä aika on kovasti kortilla. Oli sitten kyseessä Musa tai FC Jazz, niin uskon vakaasti ilonaiheita löytyvän tulevina vuosina porilaisesta jalkapallosta. Kunhan pidetään huoli siitä, ettei vetovastuuseen päästetä henkilöitä, jotka eivät tunne talouden realiteetteja.

KIMMO ÖSTERLUND

Tuntematon