Firmaliiga MVR–Yhtymän hallintaa

Uudis- ja korjausrakentamiseen erikoistuneella rakennusliike MVR–Yhtymällä on vankkaa osaamista myös teollisuusrakentamisen alueella. Satakuntalaisyrityksen henkilökunta koostuu monitaitoisista ammattiosaajista.

Tämänvuotinen Firmaliiga osoitti, että Rami Viitasaaren johtamasta MVR–Yhtymästä löytyy myös vahvaa jääkiekkotietämystä. MVR voitti Satakunnan Viikon järjestämän perinteisen veikkauksen, jossa yritykset veikkaavat Porin Ässien kotiotteluiden lopputuloksia. Päävastuun lätkätulosten veikkaamista kantoivat Teemu Syrjänen ja Petri Pohjola.
– Usko Pataan oli niin luja, ettemme veikanneet kertaakaan suosikkijoukkuettame vastaan. Ässien runkosarja oli melkoista vuoristorataa, mutta me pysyimme lopulta aika hyvin veikkauksen kärkitiloilla oikeastaan koko kauden. Voitto ei ollut ylivoimainen, mutta ykkössija varmistui kuitenkin jo ennen päätöskierrosta, sanovat Syrjänen ja Pohjola.

Kaksikko on tyytyväinen voittoon. Vankkana urheilumiehenä tunnettu Viitasaarikin iloitsee yrityksen hyvästä tuloksesta myös kiekkoveikkauksessa.
– Monta vuotta olemme olleet mukana Firmaliigan kisassa, mutta voitto oli nyt historian ensimmäinen. Teemu ja Petri paneutuivat perusteellisesti peleihin ja osoittivat erinomaista tietämystä ja turnauskestävyyttä, kehaisee Viitasaari.

Koko kolmikko on ollut vakuuttunut Ässien peräsimeen täksi kaudeksi tarttuneen Jyrki Ahon valmennustaidoista.
– Pelaajarosteria syksyllä tutkiessa odotukset eivät olleet ehkä aivan tapissa, mutta joukkue selviytyi runkosarjasta lopulta mallikkaasti. Kauteen mahtui toki huonojakin vaiheita, mutta sijoitus on vähintäänkin kohtuullinen. Pelaajathan sen tuloksen tekevät, mutta onhan valmennuksellakin menestyksessä merkittävä rooli. Ainakin meihin Aho tiimeineen on tehnyt vaikutuksen, sanovat lätkätietäjät.

Ässien hyvät otteet nostattavat MVR:n kolmikossa toiveita loppukautta kohtaan.
– Jyri Marttisen poissaolo jättää puolustukseen ison aukon, mutta Niko Peltola ja Maksim Matuskin toivottavasti paikkaavat sitä. Matuskin on osoittautunut onnistuneeksi hankinnan, kunhan kaveri jättää vielä turhat hasardit pois, pohtivat kiekkoasiantuntijat.

Maalivahtiosastolla ei heidän mielestään ole ongelmia jatkossakaan.
– Pudotuspeleissä esiin nousee yleensä uusia ratkaisijoita. Hyvä, jos niin käy nytkin. Panosten koventuessa kokemuksellakin on kuitenkin iso roolinsa. Tasonnostoa toivoisikin varsinkin Matti Kupariselta, Juha Kiilholmalta ja muulta kokeneelta kaartilta.
Viitasaarella, Syrjäsellä ja Pohjolalla on kuitenkin vahva luottamus patapaitoihin.
– Kevät 2013 osoitti, että kaikki on mahdollista. Miksei jotain vastaavaa voisi tapahtua tänäkin keväänä.
.
Firmaliigan 2016–2017 tulokset:
1. MVR-Yhtymä
2. Raikas–Yhtiöt
3. K-Supermarket City

Vesa-Pekka Järvelä