Joululaulussa mukana 150 nuorta

Porin suomalainen yhteislyseo ja Palmgren-konservatorio juhlivat yhdessä joulumusikaalin merkeissä.

Charles Dickensin Joululaulu-näytelmän tarina saituri Ebenezer Scroogesta saa pian seurakseen tuttuja joululauluja, kun Porin suomalaisen yhteislyseon ja Palmgren-konservatorion opiskelijoiden yhteistuotantona nähtävä joulumusikaali saa ensi-iltansa torstaina 8. joulukuuta.
Mukana tuotannossa on noin 150 lasta ja nuorta. He muun muassa näyttelevät, soittavat, laulavat, tanssivat ja tekevät lavasteet. Mukana on yläkoululaisia, lukiolaisia ja konservatorion eri ikäisiä opiskelijoita. Lisäksi mukana on joukko aikuisia. Saiturina nähdään lukiolainen Davide Bottieri.
Joululaulun on käsikirjoittanut ja ohjannut Psyl:n yläkoulun rehtori Kimmo Salokangas. Musiikin on sovittanut ja bändin harjoituttanut Marianne Koto. Mukana on useita kuoroja, niiden valmentamisesta vastaavat Guido Ausmaa ja Mira Vassilev.

Joululaulussa yhdistyy kaksi juhlivaa oppilaitosta. Psyl täyttää tänä vuonna 90 ja Palmgren-konservatorio 85 vuotta. Yhteinen juhla on luonteva avaus, sillä musiikin lisäksi oppilaitoksia yhdistää niiden sijainti toistensa naapureina.
Rehtori Kimmo Salokangas kertoo miettineensä jo viime jouluna Psyl:n ja Ulvilan musiikkiluokkien yhteisen joulukonsertin jälkeen mahdollisuutta tehdä vieläkin laajempi tuotanto.
– Jotain, jossa musiikkiin yhdistyisi draamaa, tanssia, kuvataidetta. Ehdotin tätä tekstiä ja sitten otimme yhteyden konservatorioon, hän kertoo.
Kokonaisuus suunniteltiin kevään aikana ja nyt syyslukukaudella on harjoiteltu kiivaasti. Salokangas kertoo ohjanneensa musiikkinäytelmän aiemmassa työpaikassaan Ikaalisissa.
– Porissa tämä on minulle uusi aluevaltaus, hän hymyilee.

Palmgren-konservatorion rehtori Markku Ollila iloitsee uudesta yhteistyöstä.
– Uskon, että tämä ei jää ainutkertaiseksi, hän sanoo.

Charles Dickensin kirjoitti Joululaulun vuonna 1843. Tarina varakkaasta, joulua vihaavasta saiturista on muokannut jo sukupolvien ajan ihmisten käsitystä joulun hengestä.
Porin suomalaisen yhteislyseon ja Palmgren-konservatorion yhteinen, musiikilla höystetty tulkinta saa ensi-iltansa Palmgren-salissa torstaina 8.12. klo 18. Muut esitykset ovat pe 9.12. klo 18, la 10.12. klo 13 ja 18 sekä su 11.12. klo 14. Liput maksavat aikuisilta 10 euroa ja lapsilta 5 euroa. Niitä voi ostaa Psyl:n koulun toimistosta 17.11. alkaen ma–pe klo 9–11 ja 13–15. Varauksia voi tehdä sähköpostitse tarja.tenhonen@pori.fi tai puh. 044-701 5347.

Sanna Jääskeläinen