Kauppiasparin koti on jo Ahlaisten maalaismaisemissa

Puhelimen soidessa, bluetooth päälle naps. Sen välityksellä Maire ja Aki Seppälän iloinen tervehdys kantaa autosta kuuluvasti. Pariskunta on matkalla Porin Ahlaisista Muurameen, missä perheen jälkikasvu Anni-Sofia, 20, ja Vertti, 17, asustavat. Vanhemmat muuttavat Poriin lokakuun alussa. He työskentelevät vielä hetken Jyväskylän keskustassa Intersport-kauppiaina ja siirtyvät marraskuun alussa Intersport Porin kauppiaiksi.
– Lapset halusivat jäädä Keski-Suomeen. He muuttavat kahdestaan vuokralle Muurameen. Myimme asuntomme jo hyvissä ajoin ennen Poriin muuttoa. Vertti on Muuramen yrittäjyyslukion kakkosluokalla ja pelaa Happeen B-junioreissa salibandyä SM-sarjassa. Anni-Sofia lueskelee pääsykokeisiin ja on töissä, pariskunta juttelee.

Pori on koko perheelle tuttu paikka, sillä Seppälät asuivat täällä vuoteen 2009, jolloin he aloittivat kauppiasuransa Forssan Intersportissa.
– Jälkikasvun kanssa katsomme ensikesänä heidän järjestelynsä uudelleen, kun Vertti tulee täysi-ikäiseksi ja Anni-Sofian jatko-opiskelut kenties alkavat.
Ahlaisissa Seppälöillä on kotinaan ihastuttava hirsitalo vuodelta 1923. Ympärillä huokuu maaseudun rauha, silti työmatka keskustaan nielaisee vain 35 minuuttia suuntaansa. Pari kertoo talon olevan perustuksiltaan hyväkuntoinen ja asumiskelpoinen. Kesällä se sai tuoreen maalipinnan sisätiloihin, mutta nikkarointia riittää jatkossakin.

Arki on ollut sen verran hulinatäyteinen, että pariskunta rentoutui lomailun ja pyöräilyn merkeissä viime viikon ja keräsi voimia tuleviin haasteisiin. Avaimet IsoKarhussa Käviksellä sijaitsevaan myymälään Seppälät saavat marraskuun ensimmäinen päivä.
– Avainten saannin jälkeen pääsemme toteuttamaan itseämme, sitten alkaa tapahtua. Remontoimme myymälää, freesaamme sisustusta, myös tuotteiden sijoittelu muuttuu, Seppälät ovat suunnitelleet.

Toimelias pariskunta arvelee remontin kestävän vain muutaman päivän, joten uusittu liike avataan marraskuun alussa. Avajaishulinoita vietetään marraskuun aikana. Asiakkaille tuttu henkilökunta siirtyy uusien omistajien palvelukseen. Myös Maire ja Aki nähdään liikkeessä työn touhussa päivittäin. Intersportin palveluihin kuuluvat myös välinehuollot ja painopalvelut.

Porin urheilualan kilpakenttä laajenee pian entisestään. Se ei yrittäjäpariskuntaa huoleta. He kertovat Jyväskylässä olleen vielä enemmän kilpailua.
– Keskitymme omiin asiakkaisiimme ja kohderyhmiimme. Päätuoteryhmämme ovat tekstiilit ja jalkineet. Teemme myös vilkasta yhteistyötä seurojen kanssa. Tulevaisuuden hahmotelmissamme on laajentaa toimintaa personal trainer- ja ravitsemusneuvontaan.
Aki on mukana Intersport-ketjun maastohiihdon ja retkeilyn suunnitteluryhmissä. Maire puolestaan vastaa kaupan vaateostoista ja on mukana suunnitteluryhmässä päättämässä koko ketjun vaatemallistosta.

Pia Rauhalammi