Kuorosta iloa elämään

Rauman Kulttuuritalo Posellissa kajahtavat sunnuntaina Syysunelmien sävelet. Luvian Naiskuoron konsertissa on luvassa monipuolinen kattaus viihdemusiikkia niin suomeksi kuin englanniksi. Osa lauluista lauletaan säestyksellä, osa a cappellana.
Luvian Naiskuoron jäsenet Pirkko Fagerdahl ja Annukka Kivini lähtevät iloisin mielin Raumaa valloittamaan. Konsertti ja siihen valmistautuminen on kuorolaisille aina mukava haaste.
– Rauma on meille uusi esiintymispaikka ja Poselli kuulemma hyvä paikka pitää konsertti. Olemme aiemmin konsertoineet Luvian lisäksi Porissa, Tartossa ja Lontoossa, he kertovat.

Rauman konsertti on samalla kuoronjohtajan, musiikkipedagogi Sanna Kuusiston jäähyväiskonsertti Luvian Naiskuoron ohjaksissa. Otsolan kansalaisopiston alaisuudessa toimiva kuoro jatkaa normaalisti, vaikka johtaja vaihtuu.
Naiskuorolla on menossa 14. toimintakausi. Pirkko Fagerdahl ja Annukka Kivini aloittivat kuorossa ensimmäisen toimintakauden keväällä.
– Meillä on nyt noin 20 laulajaa mukana. Yhteishenki on hyvä. Olemme kehittyneet paljon vuosien mittaan.
Miksi laulaminen on kivaa?
– Laulaminen on niin hienoa! Kun huomaa, että mennään eteenpäin, että kuoro soi. Kuoron harjoitukset ovat arjen keskellä hetki itselle, silloin saa keskittyä vain laulamiseen, Kivini sanoo.
– Yhdessä tekemisen ilo on moninkertainen, täydentää Fagerdahl.
Ulkomaan konserttimatkat ovat kuorolaisille iso ponnistus, joka kuitenkin kannattaa.
– Matkoilla saa uusia elämyksiä. Pääsee paikkoihin, joihin ei yksin pääsisi. On tosi hienoa laulaa ja esiintyä uudessa paikassa yhdessä. Esimerkiksi Lontoossa esiinnyimme Merimieskirkossa.
Seuraavaa esiintymismatkaa kuorolaiset suunnittelevat Irlantiin. Maa valikoitui yksimielisesti kohteeksi. Rauman konsertin jälkeen voimat suunnataan matkaprojektiin. Matkakassan kerääminen voi alkaa.

Vuoden alussa Luvia liittyy Eurajokeen. Kuorolaiset toivottavat myös eurajokiset lämpimästi mukaan toimintaan.
– Kaikki uudet laulajat ovat tervetulleita. Meille on matala kynnys.
Uusilta laulajilta ei vaadita laulukoetta, vaan mukaan pääsee, jos on kiinnostunut laulamisesta. Kuorossa oppii uutta, esimerkiksi nuotteja ei tarvitse osata lukea tullessaan.
– Rauman konsertin jälkeen alamme harjoitella uutta ohjelmistoa. Laulaminen on rentoa ja hyväntuulista. Halukkaat mukaan vaan, otamme teidät avosylin vastaan, Fagerdahl ja Kivini sanovat.
Kuoro kokoontuu torstaisin Luvian koulun musiikkiluokassa. Lisätietoa toiminnasta saa Facebookista sivulta Luvian Naiskuoro.

INFO: Luvian Naiskuoron konsertti Syysunelmia Kulttuuritalo Posellissa Raumalla su 2.10. klo 18. Kuoroa johtaa Sanna Kuusisto. Säestys Noora Kylväjä.

Sanna Jääskeläinen