Pankinjohtaja innostui maalaamisesta

Eläkepäivistään nauttiva perusraumalainen pankinjohtaja Markku Sainio juhlii 17.3. koittavaa 80-vuotispäiväänsä järjestämällä taidenäyttelyn Saga seniorikeskuksen tiloissa. Sainio ripustaa seinille kolmisenkymmentä itse maalaamaansa taulua, etupäässä akvarelleja, joiden teemat vaihtelevat Vanhasta Raumasta Lapin ja Euroopan maisemiin sekä kettujen elämään.
– Maalaamisen aloitin jo Vasaraisten kansakoulussa opettajani Sumeri Malmivuoren innostamana, mutta uusi alku harrastukselle tuli 30 vuotta sitten, kun Osuuspankin flikat antoivat minulle 50-vuotislahjaksi akvarellivälineet. Lahjaan sisältyi myös viikon maalauskurssi Oriveden kansanopistossa. Sen jälkeen olen kehittänyt taitojani myös Rauman kansalaisopistossa, Sainio kertoo.
– Opettaja Malmivuori sanoi joskus, että Markun tauluissa on aina joku ihmisen tekemä rakennus, mutta olen minä sentään jotain muutakin maalannut, hän naurahtaa.
Markku Sainion taidetta on ollut aiemmin esillä muun muassa Suvannon kylässä Pelkosenniemellä. Saga seniorikeskukseen hän pystytti näyttelyn viimeksi tasan kymmenen vuotta sitten.
– En edes yrittänyt kieltäytyä, kun sieltä soitettiin ja pyydettiin paikalle. Ehkä jonain päivänä olen siellä vielä itsekin asukkaana, miettii Sainio.
Eläkepäivinään Markku Sainio on innostunut toimimaan myös Rauma-oppaana.

Asko Tanhuanpää

Tuntematon