Pesiksen ja matkailun pauloissa

Porin Pesäkarhujen pitkäaikainen haave täysipäiväisestä junioripäälliköstä toteutui, kun Marika Hannukainen aloitti tehtävänsä seuran junioripäällikkönä 1. helmikuuta.

Naispesäpallon huippuseura on Ahlaisten Lampissa poikaystävänsä ja lemmikkiensä asustelevalle Hannukaiselle tuttu.
– Olen erittäin tyytyväinen ja otettu itseeni kohdistuneesta valinnasta. On hienoa kuulua entistä tiiviimmin Pesäkarhujen upeaan tiimiin, sanoo Hannukainen.

Seuran tiedottajana jo aiemmin työskennellyt Hannukainen on toiminut Pesäkarhuissa erinäisissä tehtävissä jo seitsemättä vuotta.
– Viime aikoina olen hoitanut seuran junnupuolen asioita. Näin junioripäällikön pestiin kuuluvat asiat ovat itselleni jossain määrin tuttuja. Tunnen sidosryhmien lisäksi myös suurimman osan junioripuolella työskentelevistä. Uskon, että se tulee varmasti helpottamaan tehtävässä selviämisessä.

Pesäpalloliiton seurakehittäjän kanssa tiivistä yhteistyötä tekevän Hannukaisen päätehtäviin kuuluu junioripuolen juoksevien asioiden hoito sekä harrastajamäärän kasvattaminen ja laadukkaan sekä järjestelmällisen toiminnan varmistaminen.

Filosofian maisterin paperit hankkineen Hannukaisen arki pyörii pitkälti Pesäkarhujen ja kansallispelin ympärillä. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös muutto Ahlaisista Länsi-Poriin.
– Tarkoituksena on rakentaa Pietniemen suunnalle omakotitalo. Paikka on jo tiedossa. Siellä on luonto lähellä ja siitä nauttivat meidän lisäksi myös koiramme ja kissamme, iloitsee Hannukainen.

Kun Pesäkarhujen tuore junioripäällikkö ei ole työpöytänsä äärellä, kotiaskareissa tai pesäpallon parissa, hänet tavoittaa reissun päältä. Matkakokemuksia Hannukaisella on aina Los Angelesista alkaen.
– Olin vaihto-oppilasaikana Glasgow’ssa. Ihastuin ylämaan maisemiin ja tunnelmiin. Seuraavaksi tarkoituksenamme on ajella vuokra-autolla Lontoosta ylös Skotlantiin. Rakastan matkustamista. Maailma on täynnä mielenkiintoisia paikkoja. Täällä Euroopassakin on monta kiehtovaa kaupunkia, joihin haluan tulevaisuudessa tutustua, sanoo Hannukainen.
Marika Hannukainen löysi Ravintola Paššan ruokalistalta maistuvan vaihtoehdot. Jälkiruuaksi Pesäkarhujen junioripäällikkö joi kahvit.

Antinkatu 23:ssa Porissa sijaitsevasta Ravintola Paššasta löytyy terveellisyyttä,
monipuolisuutta ja erilaisia ruokavalioita.
– Pääsääntöisesti tarjoamamme ruoka on vähälaktoosista tai kokonaan laktoositonta. Tuoreet raaka-aineet ja kokin viimeistely antavat ruualle lopullisen silauksen, kertoo ravintoloitsija Leyla Karabugday.
Keväästä 2016 toiminut Pašša on avoinna aina arjen lounashetkestä illallisaikaan asti. Lounasta on arkipäivisin tarjolla kello 10.30–14.00.
Paššan ruokalistalta saattaa tulevaisuudessa löytyä pelkästään turkkilaisen keittiön herkkuja.
– Kuuntelemme aina asiakkaiden toiveita ja teemme niiden perusteella päätöksiä,
sanoo Karabugday.

Vesa-Pekka Järvelä