Sata päivää sataan – on aika juhlia

Porissa herkutellaan lauantaina 26. elokuuta lähiruualla, nautitaan musiikista ja hypätään tanssin pyörteisiin Maailman suurimmilla kyläjuhlilla.

Maailman suurimmat kyläjuhlat muodostuvat, kun kaupungit eri puolilla Suomea viettävät omia juhliaan. Kävis kutsuu kaikki syömään ja tanssimaan yhdessä lauantaina 26. elokuuta.
– Monta asiaa loksahti kohdalleen, kun tätä tapahtumaa lähdettiin rakentamaan. Kynnys osallistua on matala, mutta mahdollisuus luoda elämyksiä ja muistoja on suuri, iloitsee Käviksen toiminnanjohtaja Kirsi Sainio-Lehtimäki.
Tapahtumapäivänä yhdistyvät kaksi isoa juhlaa: Suomi 100 -juhlavuosi ja Porin Kävelykadun 40-vuotisjuhla. Suomi100-vuoden Yhdessä-teema on viety Porissa pitkälle.
– Sekä Koko Suomi tanssii että Syödään yhdessä ovat virallisia Suomi100-vuoden ohjelmia. Pori on ainoa kaupunki, jossa nämä tapahtumat on oivallettu yhdistää, kertoo Suomi 100 -aluekoordinaattori Susanna Virkki.

Koko Suomi tanssii -haasteen Poriin heitti Helsingin kaupunki. Siihen tartuttiin innolla.
– Me halusimme Porissa rakentaa tarinan tanssin ympärille. Katutanssi kolahti heti, sopiihan se loistavasti Kävikselle, kertoo Marika Virtanen Porin kaupungin viestinnästä.
Tanssihaasteesta kuvataan video, joka sidotaan osaksi laajempaa videokokonaisuutta, jonka tarina kulkee samalla reitillä syksyllä starttaavan citylinjan kanssa.
– Tällainen yhdessä tekemisen meininki sopii myös Porin kaupungin uudistuneeseen brändiin. Tapahtuma on yksi osallistamisen ja uudistumisen ilmentymä, summaa Virtanen.

Syödään yhdessä -kampanjan puitteissa Eetunaukiolle ja Kävikselle katetaan piknik-pöydät herkuttelijoita varten.
– Kävis on kaikkien yhteinen kotoisa olohuone. Eväät voi ostaa paikan päältä lähiruokatorilta tai vaikka Käviksen alueen monista kahviloista, vinkkaa Sainio-Lehtimäki.
Satakuntalainen lähiruoka on vahva osa tapahtumaa, joka osuu juuri sopivasti sadonkorjuuaikaan.
– Ruuan alkuperä ja lähiruoka kiinnostavat ihmisiä kasvavissa määrin. Lähialueen tuottajille tämä on mainio tilaisuus kohdata asiakkaita, kertoo Sikses parasta -hankkeen Ansa Jokiranta.
– Paikallisuus näkyy tuottajien myyntipöydillä. Herkulliselta kuulostaa esimerkiksi riivitty pannukakku!

Tapahtuma on ainutlaatuinen mahdollisuus juhlistaa kesän päättymistä ja syksyn alkamista. Päivään voi osallistua juuri kuten itse haluaa: tulla paikalle katsomaan, levittää piknik-eväät tai heittäytyä tanssiin. Tuotantotiimi kehottaakin tulemaan ennakkoluulottomasti paikalle kokemaan jotain uutta.
– Me tarjoamme puitteet, ihmiset tekevät juhlan, toteavat naiset kuin yhdestä suusta.

INFO:
Syodään ja tanssitaan yhdessä Käviksellä
lauantaina 26.8. klo 11–14
Ohjelmaa Eetunaukion lavalla ja Satakieli-lavalla
Lähiruokatori Käviksellä
Maailma suussa: Suomen suurimman värikylpy-yhteisteoksen maalaustalkoot
Syödään yhdessä -pöydät katettu Eetunaukiolle
Koko Suomi tanssii -katutanssivideon kuvaukset klo 12

LAURA PULLINEN

Tuntematon