"Suurkiitos tekijöille!"

Lottaperinne Pori ry:n puheenjohtaja kiittää ihanista villasukista.

Kunnallisneuvos Helvi Walli järjestelee villasukkia kuvausta varten kotonaan Noormarkussa.
– Katso tätäkin ihanaa ruusuneuletta! Tai tätä kaunista kantapäätä, hän ihastelee.
Wallilla on 97 uniikkia sukkaparia odottamassa eteenpäin toimittamista. Sukat on selvästi luovuudella tehty: yksityiskohtia on paljon. Vain väritys on kaikissa sama: Suomen värit, sininen ja valkoinen.

Satakunnan Viikko kertoi jo aiemmin porilaisesta hyväntekeväisyysprojektissa, jonka tarkoitus on antaa itsenäisyyspäivän tienoille sinivalkoiset villasukat kaikille veteraaneille ja lotille Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi.
Keräyksen pääpromoottori Jonna Nordström soitti kesällä Lottaperinne Pori ry:n puheenjohtaja Helvi Wallille ja kertoi, että sukkia haluttaisiin tehdä myös lotille ja pikkulotille.
Walli ihastelee vapaaehtoisten innostusta.
– Aivan valtavan työn he ovat tehneet. Todella suuri kiitos siitä!

Villasukat toimitetaan lotille Lottaperinne Pori ry:n vuosijuhlassa 30. marraskuuta. Osa sukista viedään tai postitetaan lotille koteihin tai hoitolaitoksiin.
– Kaikki menevät perille, Walli lupaa.
Lottaperinne Pori on Suomen suurin lottaperinneyhdistys. Jäseniä on yli 500. Torstain juhla on yhdistyksen 25-vuotisjuhla. Tervehdyssanat lausuu yhdistyksen perustajajäsen, kotitalousneuvos Ritva Tuulos, joka valittiin tänä vuonna valtakunnallisesti Vuoden Lotaksi. Yhdistyksellä on oma kuoro, Lottaperinteen laulajat, joka on levyttänytkin. Nyt itsenäisyyspäivän aikaan kuoro käy laulamassa 5. joulukuuta Ruskalinnassa.

Helvi Walli iloitsee siitä, miten itsenäisyyden juhlavuosi on kirvoittanut paljon hyvää ja syventänyt yhteisöllisyyttä.
– Erilaisista hyvän mielen projekteista huomaa, miten jokainen voi auttaa toisia, mutta omalla tavallaan. Joku voi viedä ulos tai käydä kahvittelemassa, toinen neuloo sukkia tai virkkaa vauvoille nuttuja. Toivon, että Suomi 100 -henki jää eloon ja jatkuu erilaisina yhteisinä tempauksina. Yhdessä rakennamme paljon.

Lottien kunnioittaminen on Wallille tärkeä asia. Hän kertoo, kuinka sodan vuosina naiset paiskivat töitä isänmaan hyväksi sodan vuosina.
– Suurin kiitos itsenäisyydestä kuuluu heille, lotille ja sodan veteraaneille.

INFO:
Lottamuseon Lotta Svärd -verkkonäyttely esittelee lakkautetun Lottajärjestön jäseniä. Jos tunnet lottana toimineen, voitte kertoa hänen tietonsa galleriaa varten. Lisätietoa löytyy os. www.lottasvard.fi/kerro-oman-l...

Sanna Jääskeläinen