Uusia kasvoja puistojen risteyksessä

Minna ja Janne Koivuselle legendaarisen PK:n yrittäjien ketjuun liittyminen on kunnia-asia ja toteutunut haave.

Tuttu porilainen maamerkki tanssiravintola Punainen Kukko eli PK koki viime viikolla sukupolvenvaihdoksen, kun 40 vuotta yrittäjinä toimineet Pertti ja Liisa Kauppila luopuivat yrityksestään. Uudet tyytyväiset omistajat ovat Jari Murola sekä aviopari Janne ja Minna Koivunen.
– PK:n yrittäjäksi ryhtyminen on ollut pitkään haave. Olemme ensimmäisen kerran jo parikymmentä vuotta sitten Jarin kanssa jutelleet, että vielä eräänä päivänä ostamme PK:n, kun se tulee myyntiin. Olemme Pertin kanssa tunteneet toisemme pitkään ja monesti tavatessamme keskustelleet asiasta. Siinä meni sitten kuitenkin vähän pitempään, kuin silloin aluksi kaavailtiin, Janne naurahtaa.

Vuosien varrella, erityisesti ennen lasten syntymää sekä Minnan että Jannen on tullut tahoillaan käytyä PK:ssa tämän tästä viihteellä porilaiseen tyyliin.
PK on myös paikka, josta pariskunnan yhteinen taival alkoi.
– Se taisi olla vuonna 2000. Tunsimme toisemme jo entuudestaan. Olimme molemmat tulleet omien kavereidemme kanssa ja jossain vaiheessa iltaa eksyimme samaan seuraan. Eli se perinteinen PK-kaava, Minna muistelee.

Mitään radikaaleja muutoksia PK:n uusilla omistajilla ei ole tässä vaiheessa suunnitteilla.
– Kun on selkeä ja hyvä konsepti olemassa, niin sitä ei ole syytä lähteä muuttamaan. Totta kai siitä tulee sitten ajan mittaan enemmän oman näköinen. Meillä on tässä nyt puolentoista kuukauden ajan aikaa ”harjoitella” ennen heinäkuun ja Pori Jazzien tuomaa sesonkia, jolloin kävijöitä on paljon ja PK:n ovet auki useammin, he kertovat.

Työntäyteinen arki ei tule Minnalle ja Jannelle yllätyksenä. He ovat myös Hotelli & Ravintola Amadon yrittäjiä. Janne kuvailee liiketoiminnan piristyneen kahden vuoden aikana sekä hotellin että ravintolan puolella. Amadossa ovat majoittuneet myös monet PK:n esiintyvät artistit, joten heistäkin on jo saatu vähän kokemusta.

Jannella on varsin kirjava yrittäjätausta, joka alkaa vuodesta -92. Tuolloin hän perusti Teljäntorille Janssons Pub -nimisen baarin. Kolmen vuoden päästä baari myytiin ja Janne siirtyi Satapesu-vaatepesulan yrittäjäksi. Vuosien varrella tuli myös pyöritettyä grilliä, pelihallia ja autovuokraamoa sekä oltua lentoyhtiö Air100:n osakkaana. Minnalle autovuokraamo oli ensimmäinen oma kokemus yrittäjyydestä.
Janne kuvailee, että värikkään taustansa ansiosta hänelle on syntynyt laajat verkostot, joista on varmasti hyötyä myös PK:n yrittäjänä. Kolmas yrittäjä Jari Murola puolestaan omistaa myös Porin Mestaripizzat -pitserian.

PK:n uudet omistajat pitävät kunnia-asianaan saada liittyä legendaarisen porilaisen yökerhon omistajien ketjuun. He arvelevat, että jo puoletkin Pertti ja Liisa Kauppilan työuran pituudesta olisi hyvä saavutus.
– Pepe on luvannut olla kesän ajan vahvasti toiminnassa mukana ja sen jälkeenkin vastata puhelimeen, jos tarvitsemme apua jossain asiassa. Myös yli 30-jäseninen henkilökunta jatkaa tehtävissään normaalisti. Heidän työkokemuksellaan on tietenkin myös iso arvo. He ovat ne ensimmäiset ihmiset, jotka asiakas tapaa tullessaan sisään ovesta, Minna ja Janne toteavat.

PAULIINA VILPAKKA

Tuntematon