Järvelän Ilkka hengittää jo helpommin

– Valoisaa ja katto korkealla, toimitusjohtaja Ilkka Järvelä hehkutti heti kättelyssä avattujen uusien tilojen ilmettä. Pitkä odotus ja ankara työmäärä realisoituivat uutena varaosaliikkeenä Porin Herralahdessa.
– 15 vuotta tätä on odotettu. Vuodesta 2 000 olemme olleet lähtökuopissa, joten ei oma liiketila yllätyksenä tullut, Motormarketin johtaja kommentoi siirtoa.

Ikänsä autonvaraosien värittämässä maailmassa vaikuttanut Ilkka Järvelä on tänään helpottuneen oloinen johtaja. Ei tarvitse pohtia vuokrasuhteen kestoa tai kampuksen rakentamisaikataulua. Ja avajaisetkin luotiin ajallaan.
Yritys muutti kesällä ”rakennustyömaalle”, kuten hän itse asian ilmaisee. Tilaremonttia tehtiin viime metreille saakka. Sitten oli aika tulla ulos, pitkän hiljaiselon jälkeen.
Viime torstaista lauantaihin kestäneissä avajaishulinoissa Motormarket astui uuteen aikaan.
– Tässä tapahtui monta positiivista asiaa, hän sanoo.
Yritys muutti lopulta kampus-rakentamisen tieltä. Lisäksi Satakunnankadun kerroksellisuus poistui.
– Tavaravalikoima on kasvanut jonkin verran. Ennen meillä oli tilat neljässä kerroksessa, nyt noin 2 500 neliötä on yhdessä kerroksessa. Avatussa myymälässä on tilaa noin 1 000 neliötä.

Johtaja kertoo, että jotkut olivat epäilleet yrityksen sijaintia Vesamatin takana.
– Kolme katsastusasemaa on korttelin sisällä, kaikki autoliikkeet ovat lähellä ja 10 autokorjaamoa. Meillä on 20–30 vuoden ikäisiä liikesuhteita autokorjaamoihin, mikä on liiketoiminnan perusta.
Järvelä sanoo, että nyt täytyy pitää isoa ääntä, saada asiakas käymään uudessa paikassa ja sitten hän osaa tulla toistekin.

Ilkka Järvelä on toiminut 50 vuotta autonvaraosien parissa – ensin myyjänä ja myöhemmin 37 vuotta yrittäjänä kuten tänäänkin.
Tänään menevimmät artikkelit ovat kuulemma jakopään osat, öljyt ja suodattimet. Hän sanoo, että uuden liikkeen myötä tavaravalikoimaa kehitetään laajemmalle kodin tarpeiden suuntaan. Työkaluosasto on jo uusittu.

Heti avajaistorstaina väkeä riitti kuten muinakin avajaispäivinä. Lauantaina paikalla oli myös tv-julkkis ja kiinteistömoguli Jetro Rostedt.
– Varasimme torstaiksi hernekeittoa 500 ensimmäiselle, mutta annokset loppuivat puolessatoista tunnissa. Seuraavan kerran kun järjestämme tapahtumia, pitää varata 1 000 annosta, johtaja sanoo.
Motormarketin omistavat toimitusjohtajana toimivan Ilkka Järvelän lisäksi hänen poikansa Tapio, Janne ja Veli Järvelä.

Jukka Silvast