Odotuksissa vielä enemmän lentoja

Porin lentoasemalle juhlamaanantaita todistamaan saapunut elinkeinoelämän isoihin nimiin lukeutuva Seppo Collander Cimcorp Oy:stä tuntui olevan semityytyväinen näkemäänsä. Aamulla uuden sopimuksen mukainen ensimmäinen kone lähti Helsinkiin ja aamun tunteina ensimmäinen Tukholmaan.
Collander on lausunut pessimistisiä tulevaisuudennäkymiä seutukunnasta ilman lentoyhteyksiä, mutta nyt lehti on käännetty. Cimcorp Oy:n hallituksen puheenjohtaja on yhä kannalla, jotta lentoyhteydet ovat elinkeinoelämälle elinehto Porin ja Satakunnan alueella.
– Tästä on hyvä aloittaa, hän kommentoi avattuja reittejä.
Kaupungin 3,5 miljoonan euron tuki viiden vuoden sopimuskaudeksi ei kuulemma ole riittävä tulevaisuutta ajatellen. Viimeksi kaksi viikkoa sitten hän jätti valtioneuvostolle maakunnan suuryritysten allekirjoittaman adressin, jossa valtion halutaan turvaavan Porin kentän toiminnan ja lentoyhteydet. Sama tilanne on muillakin maan pienkaupunkien kentillä.
– Kävin itse luovuttamassa adressin pääministerille, hän tarkensi.
Collander huomauttaa, että maakunnan vientiin suuntautuva tuotanto ja iso osuus bruttokansantuotteesta täytyy huomioida.
– Meitä oli adressissa yli kymmenen isoa yritystä muun muassa Raumalta ja Porista. Olisimme saaneet mukaan muitakin, mutta tämä on jo merkittävä viesti.
Collander toivoo, että Helsinkiin saadaan Porista vielä kaksi vuoroa lisää.
– Lentoliikenne on vain aikatauluongelma. Meiltäkin Cimcorpista on jatkuvasti lähes 100 ihmistä ulkomailla töissä. Meiltä on ollut säännöllinen taksiliikenne Helsinki-Vantaan lentokentälle aamuyöllä.

Reitin Tukholmaan juhlallisesti avannut Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kommentoi, että lennot tulevat vaikuttamaan yritysten sijoittumiseen alueelle.
Satakunnan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Tapio Huhtanen tiesi kertoa, että lisää pöhinää lentoliikenteen ympärillä on luvassa lähiaikoina. Satakuntaliitto on ollut tukemassa osaltaan uusia avauksia, joista hän varoo sanomasta sen enempää. Bisnesmaailma toteuttaa aikanaan.
– Jotain on luvassa jo ennen kesää, hän vihjaa.
Helsinkiin 33-paikkaiseen kaksimoottoriseen koneeseen kello 6:n lennolle lähti 20 matkustajaa. Tukholman koneeseen nousi 25 matkustajaa.

INFO
Arkipäivisin Nextjet lentää Porista Helsinkiin kolme edestakaista vuoroa ja Tukholmaan kaksi edestakaista vuoroa. Lisäksi sunnuntaisin lennetään Porista molempiin kohteisiin yksi edestakainen vuoro.

Jukka Silvast