Pyöräilykausi avataan jälleen näyttävästi

Porin ja Ulvilan yhteinen Pyöräilykauden avaus järjestetään perinteisesti huhtikuun viimeisenä sunnuntaina eli 28. päivänä. Porilaiset kokoontuvat Urheilutalon edustalle ja ulvilalaiset kirjaston pihapiiriin. Lähtöseremoniat ovat klo 13. Porissa tapahtuman avaa liikenneinsinööri Sanna Välimäki ja Ulvilassa kaupunginjohtaja Jukka Moilanen. Urheilutalon pihapiirissä vierailee porilainen huippu-uimari Matti Mattsson.
Arvontalippuja on osallistujille jaossa lähtöpaikoilla. Pääpalkintona on 200 euron lahjakortti Pyörä-Sportiin. Lisäksi arvotaan myös muita palkintoja.
Alkuverryttelyjen jälkeen lähdetään letkana liikkeelle. Pyöräilijöille on matkan puolivälissä eli naapurikaupungissa tarjoiluna mehua ja munkkeja. Sen jälkeen pyöräillään takaisin kotikaupunkiin. Pyöräilemään ovat tervetulleita myös muut naapurikuntalaiset.
Reitti on viitoitettu ja mukana on entiseen tapaan Porin Pyöräkarhujen opaspyöräilijöitä. Pyöräilykauden avaus on samalla lähtösysäys vappuna alkavalle haastepyöräilykampanjalle. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n edustajat ovat mukana tapahtumassa kertomassa haastepyöräilystä.
Järjestäjinä ovat Porin vapaa-aikavirasto, Ulvilan vapaa-aikatoimi ja Satakunnan Viikko. Tapahtuma on osallistujille tarjoiluineen maksuton. 

 

Pia Rauhalammi