Askel kerrallaan

Jos FC Jazz toiminnanjohtajan Tomi Leivo-Jokimäen sanoihin on luottamista, edessä on kaikkien aikojen kovin kausi Ykkösessä.
– Moni ei varmaankaan tajua, kuinka tasokkaasta sarjasta on kyse. Myös yleisön kiinnostus Ykköstä kohtaan on ollut kasvussa. Viime kaudella Ykkönen oli noussut katsojamäärillä mitaten maamme palloilusarjoissa sijalle 5. Yleisökeskiarvoksi kirjattiin 1 048, jossa oli nousua peräti 39 prosenttia, kertoo Leivo-Jokimäki.

Tulevalle kaudelle tavoitteeksi on asetettu 1 200 katsojan keskiarvo. Sitä tavoittelee myös sarjanousija FC Jazz.
– Olen varma, että FC Jazz ja HIFK keräävät runsaasti väkeä vieraskentillä. Samoin kuin viime kaudella Veikkausliigassa esiintynyt JJK:kin, uskoo FC Jazz-pomo.

10 joukkueen kesken pelattavan Ykkösen voittaja etenee kaudeksi 2015 korkeimmalle sarjatasolle. Kaksi viimeistä hakee vauhtia Kakkosesta. Viime kaudesta miehistöään tuntuvasti muokannut porilaisjoukkue tavoittelee sijoja 1–8. Paprikapaitojen kokenut kapteeni Ilkka Santahuhta lähtee kauteen luottavaisena.
– Itsekin tässä tuntee nuortuneensa. Viimevuotinen projekti saatiin onnistuneesti maaliin, nyt on uuden projektin aika. Porissa on hyvä buumi ja pyrimme vastaamaan fanien odotuksiin. Viimeiset harjoituspelit ovat osoittaneet, että ryhmä on iskukykyinen ja valmis haasteisiin, vakuuttaa Santahuhta.

FC Jazzin kipparin ajatuksiin yhtyy myös kroatialaishyökkääjä Plumb Jusufi.
– Talvikauden harjoittelu on ollut erinomaisella tasolla ja yhteishenki on loistava. Tiedän oman roolini ja tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että menestystä tulee myös tällä kaudella, sanoo Slovenian pääsarjassa ammattilaisuransa aloittanut Jusufi.

FC Jazz tarjosi 21 vuotta sitten faneilleen huikeita hetkiä. Toinen täysosuma osui Poriin syksyllä 1996. Nyt porilaiset mielivät takaisin liigaan. Sitä kohti mennään askel kerrallaan ja harkitusti.
– Kaikki ennusmerkit näyttävät, että kaudesta tulee kova. Sarjan ykkössuosikki on FC Haka, mutta muidenkaan panosta ei pidä väheksyä. Emme tule saamaan mitään ilmaiseksi. Meidän pitää hyväksyä se kylmä fakta, että jossain vaiheessa kautta voimme vähän kyntääkin. Kirkkaana mielessä on kuitenkin, että emme katsele taakse päin vaan fokus on vahvasi tulevassa, sanoo päävalmentaja Jouni Joensuu.
 
Ykkösen jalkapallokausi Porissa avautuu 27.4. ottelulla FC Jazz–AC Oulu.

FC Jazz 2014
• Maalivahdit: Lauri Pirhonen, Lauri Koskela
• Puolustajat: Riku Paularinne, Jussi Välilä, Chris Brundage, Samuli Virtanen, Ronald Karlsson, Aleksi Nurminen
• Keskikenttä: Juho Kemppinen, Jonas Nyholm, Ilkka Santahuhta, Toni Junnila, Diego Martins, Niko Sulonen, Juuso Laitinen
• Hyökkääjät: Plumb Jusufi, Alekos Alekou, Eero Lehtinen, Prince Lapnet, Stanley Ukwuoma

 

Vesa-Pekka Järvelä