Elina Raesola taas ringissä

Luvian Kiekko-82:lla on menossa juhlavuosi. Lisää riemun aihetta 30-vuotiaalla seuralla on myös ringeten pelaajaryhmästä. Kun SM-sarja reilun viikon kuluttua käynnistyy, jäälle luistelee vuoden tauon jälkeen tehohyökkääjä Elina Raesola.

Maailman parhaaksi ringette-pelaajaksikin tituleeratun Raesola comeback tuo LuKi:n nuoreen pelaajarinkiin kasapäin kokemusta ja todennäköisesti myös tehoa.
– Kun toissakauden jälkeen ripustin hokkarit naulaan, lopettaminen tuntui lopulliselta. Päätös ei ollut vaikea. Paukut olivat yksinkertaisesti loppu ja motivaatio kateissa, pitkänhuiskea hyökkääjä kertoo.

Sapattivuoden aikana Raesola seurasi mielilajiaan katsomon puolelta.
– Olihan se outoa. Mitään hinkua kentälle ei kuitenkaan ollut. Osasyynä siihen oli myös jalkavamma. Nyt toipuminen polvilumpion kiristysoperaatiosta on jo onnellisesti takana, LuKin tähti iloitsee.
Toipumisjakso vei Raesolan fyysistä kuntoa rajusti alaspäin. Vähitellen maailmanmestarin mieleen nousi kuitenkin pelikentille palaaminen.
– Kuntoon pääsy on ollut rankkaa. Fysiikkaa lähdettiin rakentamaan periaatteessa nollilta. Kesään kuului paljon punttitreeniä ja peruskuntoharjoittelua. Lajiharjoitteiden pariin päästiin myöhemmin, paljastaa Raesola.

Paluu entiselle tasolle on kuitenkin vielä kesken.
– En suinkaan ole vielä valmis, kun sarjakausi käynnistyy. Luotan silti siihen, että syksyn edetessä tavoitan sen tason, jolla pärjää liigajäillä, uskoo Raesola.
Luvian Kiekon pistenikkari pyrkii auttamaan joukkuettaan kokemuksellaan ja hyvällä pelisilmällään.
– Joukkueessa on nopeutta ja liikettä. Yritän pysyä nuorten vauhdissa ja heittämään kaukaloon kokemuksen tuoman osaamiseni.

Valmentaja Antero Kivelä on istuttamassa maailmanmestaria Kirsi Pukkilan ja Riikka Häyrisen rinnalle.
– Vaikka ryhmässä on jälleen uutta verta, joukkueessa on potentiaalia sarjan kärkipäähän. Meillä on jokaiselle pelipaikalle taitoa. Nuoria on taas tulossa ja tulevaisuus näyttää valoisalta, vakuuttaa Raesola.
Hänen mukaansa peli ei varmasti ole vielä alkukaudesta täydellisesti kuosissa.
– Odotan silti joukkueelta finaalipaikkaa. Juhlavuoden kruunaisi tietysti mestaruus – edellisistä kultajuhlista on jo turhan kauan, pohtii Raesola.
 
LuKin lisäksi Raesola povaa kärkitaisteluun aina vaarallista Lapinlahden LL-89:ää ja Raision RNK:ta.
– Vahvistuneet Blue Rings ja Hyvinkää ovat niinikään vaarallisia.
 

Haukat luopui yllättäen loppumetreillä

Luvian Kiekon oli tarkoitus aloittaa ringeten SM-sarja Järvenpään Haukkojen vieraana.
– Järvenpää päätti viime metreillä luopua sarjapaikastaan. Suurin osa Haukkojen pelaajista siirtyi Blue Ringsin ja Hyvinkään riveihin, kertoo LuKi-luotsi Antero Kivelä.

Näin luvialaisten kausi käynnistyykin vasta 23. syyskuuta kotihallissa. Vieraaksi saapuu ennakkosuosikkeihin kuuluva RNK Raisiosta. Jo tulevana viikonloppuna joukkueiden iskukyky punnitaan kauden avausturnauksessa.

– Forssan lohko on kovatasoinen ja hyvä mittari kauteen. Tähtäin on kevään finaaleissa. Joukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta, sanoo Kivelä.

Uusina kasvoina LuKin ringissä nähdään maajoukkueessa esiintynyt puolustaja Hanna Ropanen ja alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa torjunut Maria Perkkola.
– Raesolan paluu on iso juttu. Elinan laukaus on entisellään. Hän palaa kovalla sykkeellä ja vahvalla asenteella, iloitsee Kivelä.
Maria Perkkola ja Hanna Ropanen.
 

 

Vesa-Pekka Järvelä