Fanien toivoma Rocky palaa Poriin

Porin Ässien valmentajaruletin tärkein kivi loksahti kohdalleen, kun Ässät julkisti Pekka Rautakallion sopimuksen Ässien päävalmentajan pestistä. 
Viime viikolla porilaisseura ilmoitti yhteistyön päättymisestä nykyisen päävalmentajan Pekka Virran kanssa. Virralla oli kahden vuoden sopimus, joka hyvässä yhteisymmärryksessä oli muokattu päättyväksi kuluvan kauden päätteeksi. Hallitsevan mestarin kausi meni penkin alle, eikä Ässiä tänä keväänä pudotuspeleissä tulla näkemään. 
Pekka Virta joutui kannattajien jopa kohtuuttoman kovan kritiikin alle, ja tästä Pansion mies teki omat johtopäätöksensä. Työnteon pitää olla ainakin jossain määrin mielekästä, mutta sitä se ei taatusti Pekka Virran kohdalla ollut. 
 
Pekka ”Rocky” Rautakallio palaa kotikaupunkiinsa kahden vuoden sopimuksella. 
– Minulla on todella positiiviset fiilikset palata Poriin valmentajaksi. henkilökohtaisesti päätös palata Ässiin oli todella helppoa. Hyvin innostuneena tässä ollaan taas palaamassa sorvin ääreen, sanoo Rautakallio.
 
Porilainen yleisö on tällä kaudella kritisoinut vahvasti Ässien pelitapaa. Sitä on ollut toki helppo arvostella, kun menestys on jäänyt laihaksi. Nykyisen valmennuksen pelitapa olisi taatusti kelvannut, jos menestystä olisi tullut. 
Pekka Rautakallion edellisellä visiitillä Ässät pelasi aktiivista jääkiekkoa, nopeilla oman pään lähdöillä. Millainen pelitapa on Ässillä ensi kaudella?
– Tietenkin pelaajamateriaali ratkaisee lopullisen pelitavan, mutta lähtökohtaisesti ajattelen tietenkin edelleen jääkiekosta samalla tavalla.
 
Ässien liigajoukkueen muu valmennustyhmä muotoutuu kevään aikana. Apuvalmentajista Sami Karppisella ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlilla on voimassa olevat sopimukset ensi kaudesta. Jere Härkälän sopimus päättyy tähän kauteen. 
Kenet Rocky haluaa adjutanteikseen?
– Nämä asiat ovat vielä täysin auki. Nyt pitää istua urheilujohtaja Mika Toivolan ja seuran hallituksen kanssa alas. Kartoitamme vaihtoehtoja. Jos vaihdoksia tulee, niin tuskin kaikki apuvalmentajat vaihtuvat. Tai sitten vaihtuvat. Itselläni on joitain ehdokkaita, mutta katsotaan nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Rautakallio pohtii.
 
Rautakallion edellisellä pestillä Ässissä 2009–2011 olivat apuvalmentajina Karri Kivi, Pasi Kaukoranta ja Kari Lehtonen. 
Kaukoranta toimii parhaillaan Ässien A-nuorten päävalmentajana, jonka sopimus on tämän kauden mittainen. 
Karri Kivi toimii Suomen U-20 nuorten päävalmentajana, jossa meriittiä on todella kertynyt aina maailmanmestaruutta myöden. Kivi kalastaa nykyisin sen verran pitkällä ongella, ettei hänen nyt kannata edes vilkuilla Porin valmentajamarkkinoita. Toisekseen Kivellä on sopimus edelleen voimassa Jääkiekkoliiton kanssa. Seuraava seurajoukkue, missä Kivi tulevaisuudessa valmentaa, lienee itänaapurissa. 
 
Pasi Kaukoranta ei halunnut millään tavalla spekuloida Ässien liigajoukkueen ensi kauden valmennustiimistä. 
– Keskityn nyt vain ja ainoastaan A-nuorten valmentamiseen. Kaikki focus on sen joukkueen menestyksessä, paaluttaa Kaukoranta.
 
Toukokuun alussa Ässien päävalmentajan työt aloittava Rautakallio aikoo seurata entistä tiiviimmin Padan otteita loppukauden osalta.
– Onhan minulla siellä tuttujakin pelaajia. Olen kyllä aika hyvin koko kauden osalta ehtinyt seuraamaan Ässien edesottamuksia. Tietenkin heti alamme kartoittamaan ensi kauden joukkuetta. Nyt katsotaan, ketkä jatkavat, ja mihin pelipaikoille tarvitaan uusia miehiä. 
 
Pekka Rautakallion valinta päävalmentajaksi oli taatusti myös fanien mieleen. Rocky oli fanien ykkössuosikki päävalmentajaksi. Ainakin tulevaisuus on mielenkiintoinen!
 
JUSSI AHO

 

Tuntematon