FC Jazz testaa toppari Gabriel Wirziä

Satakuntalaisille futisfaneille tarjotaan tulevana perjantaina ja lauantaina huippujalkapalloa. Halliturnauksen isäntänä toimivan FC Jazzin vieraaksi saapuu syksyllä ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Seinäjoen Jalkapallokerho. Simo Valakarin valmentaman SJK:n lisäksi Karhuhallissa pelaavat liigajoukkueet Tampereen Ilves ja FC Lahti.

– Talviturnaukseen osallistuvat joukkueet pelaavat perjantaina ja lauantaina, siten että perjantain otteluiden voittajat kohtaavat turnauksen finaalissa lauantaina ja hävinneet pelaavat pronssista. Futiksen ystävillä on näin mahdollisuus nähdä neljä peliä kahden päivän aikana, kertoo FC Jazzin joukkueenjohtaja Rami Koskinen.

Turnausjoukkueista erityisen mielenkiintoinen on hallitseva mestari SJK ja se millaisella miehistöllä seinäjokiset Poriin saapuvat. Suomen mestarit matkustivat tammikuussa Saudi-Arabiaan, missä he kohtaavat perjantaina pelattavassa ystävyysottelussa Saudi-Arabian ja koko Aasian suurimpiin seuroihin kuuluvan, 42 kertaa Saudi-Arabian mestaruuden voittaneen Al-Hilal Saudi FC:n

Koskinen kertoo, että SJK:n kirkkaimmat tähdet ovat matkanneet päävalmentajan johdolla Riadiin.
– Kaikki SJK:n sopimuspelaajat eivät kuitenkaan matkusta Saudi-Arabiaan. Nämä pelaajat, yhdessä Kerho 07:n ja näytille tulevien testipelaajien kanssa, osallistuvat Porin turnaukseen ja valmennusvastuun turnauksessa kantavat entinen SJK-pelaaja Jyri Hietaharju sekä SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä.

Talviturnauksia pelataan Koskisen mukaan Suomessa ani harvoin.
– Uskon, että turnaus kiinnostaa. Tavoitteena on saada halliin noin 300–500 katsojaa per päivä. On hienoa saada Poriin kolme pääsarjajoukkuetta. Sekin on tänä päivänä harvinaista. Kiitos päävalmentaja John Allenin hyvien suhteiden ja aktiivisuuden tämäntasoisen herkun tarjoaminen on nyt mahdollista. SJK kiinnostaa ja tietojen mukaan sekä Ilves että FC Lahti tulevat Poriin kovatasoisella ryhmällä, sanoo Koskinen.

FC Jazz testaa turnauksessa yli 190-senttistä topparia Gabriel Wirziä.
– John vieraili loppuvuodesta New Yorkin suunnalla ja houkutteli 22-vuotiaan sveitsiläis-amerikkalaisen Poriin.
Perjantaina ottelut alkavat Karhuhallissa kello 16. FC Lahti kohtaa SJK:n ja heti perään pelataan ottelu FC Jazz–Ilves.
– Lauantaina kello 15.15 kohtaavat perjantain häviäjät. Perjantain voittajat kohtaavat kello 17.15, sanoo Koskinen.
FC Jazz otti jo viime keväänä tekonurmella tuntumaa tulevaan Suomen mestariin SJK:hon.

Jalkapallon talviturnaus Porin Karhuhallissa 15.–16.1.

Piristystä treenikauteen

FC Jazz palasi yhteisharjoituksiin viime tiistaina. Kireästä pakkasesta huolimatta paprikapaidat kirmasivat innolla ulkokentälle.
– Loppiaisena mittari laski niin alhaisiin lukemiin, että ulkotreenit peruuntuivat. Kylmistä keleistä huolimatta oli mukava palata kahden kuukauden tauon jälkeen taas harjoituksiin. Sitä kirmasi pallon perässä taas kuin pikkupoika, kertoo FC Jazzin kokenut kärkimies Samu-Petteri Mäkelä.
Mäkelän mukaan tuleva talviturnaus tuo toivotun piristysruiskeen talven harjoittelukauteen.
– Liigajoukkueiden kohtaaminen on meille hyvä mittari. Myös vastustajille turnauksesta on todennäköisesti hyötyä. Liiga-cuphan käynnistyy niiden osalta jo parin viikon kuluttua, sanoo Mäkelä.
Mäkelä iski viime kaudella kahdeksan maalia ja antoi kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä.
– Paikat ovat kunnossa ja odotukset korkealla. Uskon, että pystymme jo nyt haastamaan myös liigaryhmät. Vastus on kuitenkin kova ja kentällä nähdään liuta laadukkaita pelimiehiä, veikkaa Mäkelä.

Vesa-Pekka Järvelä