FC Jazzilla tänään kotiavaus

Hienosti kauden vierasvoitolla Turussa avannut FC Jazz pelaa tänään kauden ensimmäisen kotiottelunsa Porin stadionilla. Vastassa on tänään kova haaste, kun Ykkösen suosikkeihin lukeutuva AC Oulu mittaa porilaisten iskukyvyn. 
FC Jazzin joukkue uudistui rajusti viime kaudesta. Käytännössä puolet joukkueesta on uusia pelaajia. Kun tähän lisätään vielä uusi päävalmentaja, niin muutos on melkoinen. 
FC Jazzin edellinen tarina Veikkausliigassa päättyi syksyllä 2004. Edelleen pääsarja on haave, mutta seurassa on tehty määrätietoisesti töitä sen eteen, että jonain päivänä Porissa pelataan taas miesten pääsarjatason jalkapalloa. 

Joukkueen kapteenina jatkaa tinkimättömästi töitä paiskiva keskikentän työjuhta Ilkka Santahuhta.
– Saatiin kauteen hieno avaus, kun kukistettiin perinteikäs TPS vieraskentällä Turussa. Eihän se pitkässä juoksussa mitään takaa, mutta uusiutuneelle joukkueelle avausvoitto oli erittäin tärkeä. Tiedettiin tarkkaan miten TPS pelaa ja osattiin siihen varautua. Pelattiin jo Suomen Cupissa Tepsiä vastaan. John Allenin tulo valmentajaksi on sekin tuonut omat muutoksensa joukkueeseen. Ainakin me harjoiteltiin talvella todella kovaa ja määrällisesti paljon aiempaa enemmän. Siinäkin mielessä meillä on hyvä joukkue kasassa, kun kaikki ovat sopeutuneet kuvioihin hienosti. Meillä oli keväällä testattavana taidollisesti hyviä pelaajia, mutta jotenkin he eivät kokonaisuudessaan sopineet kuvioon. On pelaajan ja koko joukkueen etu, että kaikki voivat henkisesti hyvin, paaluttaa kapteeni Santahuhta.

Jalkapallon Ykkönen on tänä vuonna äärimmäisen tasainen sarja, jossa ei oikeastaan ylivoimaista suosikkia ole. Samoilla linjoilla on myös Santahuhta.
– Ykkösen kauden avaustilaisuudessa vain AC Oulu ilmoitti tavoitteekseen liigapaikan. Muut eivät nousuhaaveista hiiskuneet. Tasainen sarja tulee ilman muuta olemaan ja Jazzin tavoitteena on olla ylemmän kastin joukkue, kun sarja syksyllä päättyy. Tämä tarkoittaa viiden parhaan joukkoon sijoittumista. Mielestäni on täysin realistinen tavoite tuon saavuttamiseen olemassa. Tulemme pelaamaan viihdyttävää jalkapalloa varsinkin kotiyleisön edessä. Oman lisäfiiliksenä on tuonut sekin, että pääsimme takaisin tuttuun pukuhuoneeseen stadionilla. Nyt meillä on taas askeleen ammattimaisempaa toimintaa tälläkin saralla. Pienetkin asiat ovat urheilussa tärkeitä asioita.

JUSSI AHO

Tuntematon