FC Jazzin toiminnanjohtaja on tyytyväinen sarjapaikan uusimiseen

Porilaisen miesjalkapallon lippulaiva FC Jazz teki sen, mitä seura tavoittelikin. Sarjapaikka Ykkösessä varmistui sunnuntaina, kun Jazz onnistui kukistamaan kotikentällä KTP:n 2–0. 
Samalla Jazz onnistui ottamaan kauden ainoan kotivoittonsa kauden viimeisessä kotiottelussa. 
 
Ykkösen sarjakausi päättyy ensi lauantaina. Jazz matkaa vielä kauden viimeiseen otteluun vieraskentälle, kun porilaiset kohtaavat Helsingissä IFK:n. Tuon ottelun tuloksella ei ole Jazzille suurta merkitystä, koska sarjapaikka tosiaan varmistui jo viime sunnuntaina. Seuran toiminnanjohtaja Tomi Leivo-Jokimäki on tyytyväinen sarjapaikan uusimiseen.
– Meillä oli tavoitteena sijat 1–8 eli vähimmäistavoitteena oli tuo sarjapaikan uusiminen. Se tavoite saavutettiin, mutta paljon saatiin opittavaa. Ensinnäkin Ykkösen taso on todella kova, eikä siellä kaikki ihan tasavertaisesti kilpaile. Esimerkiksi FC Hakan budjetti oli tällä kaudella 1,1 miljoonaa euroa, kun meidän budjetti oli 270 000 euroa. Kyllä se kentällä vähän näkyy, kun budjeteissa tuon suuruisia eroja on, sanoo Leivo-Jokimäki.
 
Porilaisen urheilun kannalta FC Jazzin säilyminen Ykkösessä on iso asia. Seuran toimintaa aiotaan toiminnanjohtajan mukaan kehittää asteittain.
– Askel kerrallaan pyritään menemään eteenpäin. Ei haukkailla liian isoja paloja. Siitä lähdetään, että saisimme paremman tuloksen ensi kaudella, mutta ei haikailla vielä tässä vaiheessa mistään noususta Veikkausliigaan. Sinne pääseminen vaatii pitkäjänteistä työtä. 
Ensi kauden joukkueen kasaaminen on parhaillaan käynnissä. 
– Meillä on tällä hetkellä neljä pelaajasopimusta ensi kaudelle. Meillä on voimassa sopimus kolmen juniorin sekä Samu-Petteri Mäkelän kanssa. Päävalmentaja Jani Uotisen kanssa on sopimusneuvottelut käynnissä ensi kauden suhteen, kertoo Leivo-Jokimäki.
 
FC Jazz oli kesäkuun lopussa pahassa pelillisessä kriisissä, ja seuran oli vaihdettava päävalmentajaa. Jouni Joensuu teki seuralle hienon palveluksen jäädessä oma-aloitteisesti sivuun valmentajan paikalta.
– Joensuu teki kaiken varmasti oikein, mutta kun ajaudutaan pelilliseen kriisiin, ovat keinot silloin vähissä, Leivo-Jokimäki sanoo.
– Uotisen Jani sai kurssin käännettyä. Sanoisin, että ratkaiseva voitto saatiin, kun voitettiin Jippo Joensuussa. Me oltiin ennen sitä ottelua Jippoa neljä pistettä jäljessä. Siinä ottelussa ratkottiin isoja asioita. Kotipeleissä me menetettiin muutamia ihan selviä pelejä, jotka meidän olisi pitänyt voittaa. Olisi tullut ne pari kolme kotivoittoa, mitkä sössittiin ihan itse, niin sarjapaikan säilyttäminen olisi varmistunut jo reilusti aiemmin. 
– Olihan tämä tavallaan oppimisen vuosi. Ensi kauden suhteen tilanne on nyt paljon parempi, kun pääsemme rakentamaan uutta kautta kaksi kuukautta viime kautta aikaisemmin. Viime vuonna ei tässä vaiheessa vielä edes tiedetty pelataanko Ykkösessä vai Kakkosessa. Nyt tiedetään, että Ykkösessä pelataan. Sekin antaa paremmat lähtökohdat ensi kauden joukkueen rakentamisen suhteen, päättää toiminnanjohtaja Tomi Leivo-Jokimäki.
 
JUSSI AHO

 

Tuntematon