Fisk ryhtyy rakentamaan tulevaisuutta

Juniori-Ässät haluaa tukevoittaa pitkäjänteistä kehitystyötä. Ensimmäistä kautta Ässien B-nuoria luotsaava Mikko Fisk jatkaa joukkueen peräsimessä seuraavan kahden kauden ajan. 
Toiminnanjohtaja Mikael Lehtinen korostaa, että samaan suuntaan halutaan Juniori-Ässissä siirtyä laajemminkin. Liikkeiden myötä seuran joukkueisiin halutaan nykyistä tukevampi ässäläinen imago, jollainen rakentuu pitkäjänteisellä tiellä.
Ässien B1-joukkue jäi runkosarjassa keskiviivan alapuolella alempaan loppusarjalohkoon.
– Ei pidä liiaksi tuijottaa sarjasijoitusta. Täytyy katsoa pakettia, miten se kehittyy ja miten yksilöt, Lehtinen perustelee valmentajan työtä.
B1-joukkueen pelaajille pelaaminen on vain yksi pieni askel eteenpäin kohti isompia haasteita, ja Fisk on Lehtisen mukaan tehnyt hyvää työtä.

Toiminnanjohtaja korostaa, että seuran junnujoukkueiden valmentajasopimukset pyritään tulevaisuudessa tekemään vuodenvaiheeseen mennessä. Valmentajat pystyvät suunnittelemaan tulevaa kautta paremmin. Lisäksi urheilun palikoita pitää saada sovitettua varsinaisen päivätyön oheen, sillä toistaiseksi Juniori-Ässissä päätoimisia valmentajia ei ole toisin kuin suurseuroissa. 

Valmentaja Fisk itse vaikuttaa tyytyväiselle, kun saa keskittyä jääkiekkoon pitkälle tulevaan.  Hän vaikuttaa rauhalliselta jopa B1-joukkueen kauden menestykseen. Ryhmä jäi SM-sarjan alempaan lohkoon.
– En ole huolissani. Olemme pelanneet hyviä pelejä, usein hävinneet maalilla. Se kertoo ehkä siitä, että muilla joukkueilla on ollut ratkaisevia taitavia yksilöitä meitä enemmän.

Ässien junioriputken itsekin läpikäynyt Fisk on valmentanut seuran joukkueita jo useamman vuoden ajan. Viime kaudella Fisk luotsasi Ässien B2-joukkuetta ja tällä kaudella seuran B1-joukkue on taistellut B-nuorten SM-sarjassa Fiskin komennossa.
Ässäläinen ilme juniorijoukkueissa hänen mukaansa kiteytyy kolmeen sanaan – rehellisyyteen, sitoutumiseen ja aktiivisuuteen.
Valmentaja muistuttaa, että tälläkin kaudella joukkueella on alemman jatkosarjan kautta mahdollisuus nousta pelaamaan jopa mestaruudesta. Ensin pitää voittaa alempi sarja ja edetä ottelupari kerrallaan playoff-peleissä.
– Pojankin voi voittaa vielä kotiin.
Mikko Fisk sanoo tällä kaudella katsoneensa muiden juniorijoukkueiden pelejä enemmän kuin SM-liigaa. Mikko nähdään tulevaisuudessa entistä enemmän junnuja seuraamassa.
Liiga-ässien pelistä hän sanoo kolme nähneenä, että tuoreimmissa tuska paistaa läpi, kun onnistumisia ei tule.
– Pelaajamateriaali on ihan ok. Kun peli loksahtaa kohdalleen, siitä se lähtee.

B1-Ässien kanssa lohkossa pelaavat TPS, HPK, Blues Akatemia, Jokipojat, KooKoo, ja Mestiksestä Sport  ja SaiPa. Alempi loppusarja alkoi 4.tammikuuta.
 

Jukka Silvast