Gaalassa ripaus glamouria

Suomen Urheilugaala palkitsi vuoden 2015 parhaita suomalaisurheilijoita Hartwall Areenalla. Tero Pitkämäen kolmanteen valintaan päättyneen gaalaillan jälkeen järjestetään kaikkiaan 14 maakunnallista urheilugaalaa.

Porissa urheilusankareiden palkitseminen tapahtuu oman gaalan puitteissa toista kertaa. Paikkana on ensi lauantaina jälleen Cygnaeuksen juhlapalvelukeskus.

Gaalaillan aikana paljastuu, kuka on maakunnan paras urheilija vuosimallia 2015. Yksi vahvimmista ehdokkaista on MM-kultaan lokakuun lopulla Qatarin Dohassa kelannut Vampulan Urheilijoiden Amanda Kotaja. 21-vuotias Kotaja on ratakelauksen kolmas kirkas suomalaistähti.

Maarit Kurjen valmentama Kotaja piti vammaisurheilun kymppikaartissa myös maan parhaiden urheilijat listanneessa Suomen Urheilugaalassa. Helsingissä asuva satakuntalainen sijoittui kovassa seurassa seitsemänneksi.
– Pitää olla tyytyväinen. Kymmenen parhaan listalla oli loistavia urheilijoita ja oli hienoa olla mukana valtakunnallisessa gaala-tilaisuudessa. Iloitsen, että pääsen tällä kerralla paikalle myös Satakunnan Gaalaan. On mukava nähdä maakunnan omia urheilijoita ja urheilun taustavoimia, sanoo Kotaja.

Dohassa 200 metrin kultaa kelannut ja satasella hopealle kiihdyttänyt Kotaja valmistautuu jo vauhdilla tulevaan arvokisavuoteen. Siihen mahtuvat kevään EM-kisat ja Rion paralympialaiset.
– Rion kisaohjelmassa ei ole kakkosta, joten harjoittelussa paukut ladataan 100 metrille. Siltä tavoittelen kirkkainta mitalia. Starttaan myös 400 metrille, jolta odotan finaalipaikkaa, kertoo Kotaja.

Satakuntalaisista valtakunnallisessa lajien parhaiden äänestyksessä ykköseksi nousivat Kotajan lisäksi Porin Senttereiden vesipalloilija Sari Viljanen ja Porin Shotokanin karateka Helena Kuusisto.

EM-pronssille maaliskuussa otellutta ja kuudesti peräkkäin vuoden karatekaksi valittua Kuusistoa ei nähdä tänä vuonna satakuntalaisgaalassa.
– Olen parhaillaan harjoitusreissulla Madridissa. Pitää olla huippuiskussa sekä toukokuun alussa Ranskan Montpellierissä käytävissä EM-kisoissa että lokakuun lopulla Itävallan Linzissä kamppailtavissa MM-kilpailuissa. Mitaleista aion taistella molemmissa, vakuuttaa Sade-Maria Pirttisen valmentama Kuusisto.

Illan juontaa Nina Rahkola ja luvassa on myös koko kansan rakastaman näyttelijä-imitaattori Jukka Puotilan show. Musiikista vastaa bilebändi The Funky Dozen.

Vesa-Pekka Järvelä