Jääkiekkoilusta Jali Prihti: #Yhdessä

Uudistunut Isomäki Areena ja onnistuneesti modernisoitu ottelutapahtuma ovat aiheuttaneet paljon positiivista pöhinää porilaisen kiekkoilun ympärillä. Tämä näkyy myös Porin ulkopuolella erilaisissa keskusteluissa. Uusi halli on rankattu aivan Suomen parhaimpien hallien joukkoon.

Porin Ässillä on erittäin merkittävä asema urheilubusineksessa brändinsä ja kiinnostavuutensa ansiosta. Näin sen tulee olla jatkossakin. Seuralla on kaupungissa uskomattoman vahva yhteisöllinen asema, jota meidän tulee vaalia. Työpaikkojen kahvipöydissä käydään läpi edellisen päivän pelitapahtumat tai spekuloidaan tulevista tai ainakin tarvittavista pelaajasiirroista. Taitaa se kuuluisa taruolentokin olevan aina tulossa ja nähtynä mailoineen hallin ympäristössä.
Pienimmätkin seuran juniorit haaveilevat pääsevänsä joskus edustusjoukkueen koppiin pukemaan varusteensa. Esikuvien pelipaitoja kannetaan selkä suorana ja jopa rikkinäisiä lapoja kerätään kavereille näytettäviksi pelien sotasaaliina. Näin on muuallakin, mutta tuskin samassa mittakaavassa kuin mitä Porissa. Kaikkien tuntema Halli-Harrikin on iso osa porilaista jääkiekkokulttuuria.

Yritysmaailmaa Ässien pelit kiinnostavat ja tempaavat mukaansa. On erittäin hauskaa satunnaisesti isännöidä jäähallissa esimerkiksi Afrikan mantereelta saapuvia vieraita. Laji itsessään on useille vieraille outo, mutta tapahtuma sekä pelinopeus saavat kankeammankin vieraan kannustamaan seuraa omalla kielellään sen enempää asiaa ymmärtämättä. Ja sekin ollaan nähty, että tunne sekä syke saavat vallan hillitymmästäkin vierasporukasta tuomarivirheen vuoksi.
Jääkiekko-otteluun meneminen vieraiden kanssa on tehty uudessa hallissa helpoksi ja vieraiden viihtyvyyteen on panostettu selkeästi aikaisempaa enemmän. Ottelutapahtumaan on satsattu merkittävästi halliremontin kyljessä. Vieläkin halli on osittain työmaata, mutta lopputulos tulee olemaan huikea. Tuleva päätyravintola ja sauna-aitio aiheuttavat varmasti kateutta useammalla paikkakunnalla. Erityisesti päätyravintolan konsepti pöytineen sekä tabletteineen on mahdottoman hieno. Idean isälle Janne O:lle tästä vähintään pronssinen ässäprenikka rintaan!

Kuulun itse siihen perinteiseen porilaiseen koulukuntaan, joka odottaa joukkueelta taistelevaa ilmettä sekä ryminää kaukalossa taitoa unohtamatta. Kovalevylleni ovat jääneet pikkupoikana nähdyt Javan maalit, Takon haamutorjunnat sekä Levon lämärit, joita sitten perimätietona kerron omalle E-juniorilleni. Hänelle pelikavereineen taas Armiat ja Kärjet kumppaneineen ovat omina porilaisina kasvatteina tärkeitä esimerkkejä. Tietysti poikien juttuja kuunnellessa Gratton sekä Ben-Amor tuntuvat olevan monesti aiheena.
Tälle kaudelle on joka tapauksessa kasattu mielenkiintoinen joukkue, josta Rocky Rautakallio saa 100-prosenttisen varmasti kaiken mahdollisen irti.

Ässät on Porissa välillä elämääkin suurempi asia, ja seura sekä fanit ansaitsivat uuden hallin, joka mahdollistaa valoisamman tulevaisuuden seuralle. Muistetaan vaan käydä hallilla kannustamassa joukkuetta vaikeinakin aikoina, vaikka onkin pimeä marraskuu. Paikan päällä on tunnelmaa ja sitä ei Ruutu-palvelusta saa sitten millään.

JALI PRIHTI
HC Ässät Oy
hallituksen jäsen

Tuntematon