Jere Härkälä kasvattaa lätkälupauksia

Padan pitkäjänteinen juniorityö tuottaa tasaiseen tahtiin kiekkoilijoita aina edustusjoukkueeseen asti. B-junioreissa Ässien pelaajamateriaali on laaja.
– B1:n ringissä on tällä hetkellä 24 kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia. Sen lisäksi B2:ssa junnuja luistelee yli 20. Määrä on tälle tasolle riittävä, vahvistaa B1 -joukkueen vastuuvalmentaja Jere Härkälä.

Toisen polven Ässä-luotsi päätti oma kiekkouransa A-juniori-ikäisenä. Sen jälkeenkin 27-vuotias ex-pakki on ollut tiukasti kiinni lätkässä. Määrätietoisesti valmennustietään jatkava Ässä-kasvatti on edennyt E-junnuista ikäluokittain ylöspäin. Viime kaudella Härkälä hioi Padan A-junioreita Petteri Niittysen aisaparina.
– Loikka A-junnuihin oli pitkä, mutta samalla opettavainen. Toisaalta jo B-junioreissa toiminta on ammattimaista. Vastuuvalmentajan lisäksi tiimiin kuuluu joukkueenjohtaja, kaksi valmentajaa ja tasokas huolto. Myös pelaajien kohdalla panokset kiekkoiluun ovat kovat, Luistelukoulun rehtorinakin häärivä Härkälä korostaa.

1995 ja 1996 syntyneistä koostuva pelaajakaarti harjoittelee kolmesti viikossa aamuisin. Oikeastaan vain maanantai-ilta on nuorille lätkälupauksille vapaa.
– Aamun lajitaitoa korostavat treenit ovat aavistuksen kevyemmät.
Neljänä iltana viikossa jäähallin pysäköintipaikka täytyy jälleen mopoautoista. Sarjakauden käynnistyttyä pelit osuvat viikonlopun tuplakierrosten lisäksi keskiviikkoihin.
– Harjoittelun ja otteluiden lomassa nuorten on huolehdittava myös koulunkäynnistään. Se on 16-17-vuotiaille kuitenkin tärkeässä roolissa. Pyrimme pelaajien kanssa keskustelemalla olemaan selvillä pelaajien opiskelua-asioista. Tarvittaessa valmennuspäällikkö Jouni Myllymaa on yhteydessä koulun suuntaan.

Jatkuvasti valmennuksen saralla taitojaan kehittävällä Härkälällä on hyppysissään työteliäs, sitoutunut ja asenteeltaan hyvä pelaajarinki. Sillä Ässät lähtee 15.syyskuuta HPK-kamppailulla käynnistyvään sarjakauteen. Edessä on 16 joukkueen tiukka rypistys.
– Tahti on kova. Jouluun mennessä pelejä kertyy 30. Sen jälkeen 10 parasta pelaavat ylempää jatkosarjaa ja kuusi viimeistä jää kamppailemaan sarjapaikoista, kertoo Härkälä.

Viime kaudella Ässien B sijoittui Vjatseslav Fandulin komennossa sijalle 8.
Harjoituspelit ovat osoittaneet, että Härkälän ryhmällä on mahdollisuuksia vähintään viimevuotiseen sijoitukseen.
– Yksilötasolla emme ehkä ole aivan sarjan terävintä kärkeä, mutta tinkimättömällä työllä, taistelulla, kurinalaisuudella ja hyvällä luistelulla pystymme haastamaan kenet tahansa, erityisesti Jokereiden, Bluesin ja Tapparan iskukykyä kehaiseva Härkälä vakuuttaa.
 

 

Vesa-Pekka Järvelä