Junioreista jatkuvuutta

Porilla on jalkapallossa pitkä historia. Menestystäkin on tullut aina FC Jazzin kahteen mestaruuteen asti. Myös nuorten pelaajien kasvattaminen on karhukaupungissa ollut vuosien varrella vahvaa. Yksi tinkimätöntä juniorityötä tekevistä porilaisseuroista on Karhu-Futis ry. 
Puheenjohtaja Päivi Vaajakarin luotsaama seura perustettiin vuonna 1994. Karhu-Futiksen junioreiden määrät ovat vaihdelleet 180–260 pelaajan välillä. Tänä päivänä mukana on yli 200 junnua. Toimihenkilöitä seurassa on kymmeniä. Tärkeässä roolissa ovat junioreiden aktiiviset vanhemmat, joita mukana on huomattava joukko.
– Seuran tavoitteena on edistää lasten ja nuorten liikuntaa jalkapallon harrastamisen avulla. Kaikki joukkueemme osallistuvat oman ikäluokkansa Palloliiton Satakunnan piirin sarjoihin, kertoo Ari Lohiranta.

Karhu-Futiksen kotikenttänä toimii Itä-Porin kenttä, missä sijaitsee myös seuran toimisto.
– Siitä on kymmenisen vuotta, kun teimme talkootyönä huoltorakennuksen Itä-Porin kentälle. Huoltorakennus on kaupungin omistuksessa, sen rakennuskustannuksista osan maksoi kaupunki, kertoo Lohiranta.

MuSan ja Karhu-Futiksen 03-syntyneet pojat solmivat marraskuussa 2014 Yj-sopimuksen.
– Yhteisjoukkueen tavoitteena on tarjota entistä kovatasoisempia pelejä joukkueiden motivoituneimmille pelaajille muun muassa alueliigassa. Molemmat joukkueet jatkavat yhteisjoukkueen lisäksi normaalisti omaa toimintaansa, kertoo Lohiranta.

Valmennuksen tasoa Karhu-Futis on pyrkinyt nostamaan pestaamalla seuran junioripäälliköksi Jouni Roukalan.
– Karhu-Futiksessa jalkapallon harrastamisen voi aloittaa koska tahansa – vuodenajasta riippumatta. Katso joukkueiden yhteystiedoista oman ikäluokkasi joukkueenjohtajan numero ja soita hänelle. Näin saat tarkempaa tietoa harjoituksista, peleistä, kustannuksista ja mahdollisesta ilmaisesta tutustumisajasta, sanoo Lohiranta.
 

Vesa-Pekka Järvelä