Jussi Ahon yläkulma: Alkaako Pata lämmetä, vai kiehuuko yli?

Porin Ässien tilanne oli aika tarkkaan vuosi sitten lähes identtinen nykytilanteeseen verrattuna. Porin torin laidalla huudellaan valmentajan erottamisella ja milloin mitäkin reseptejä tarjotaan.
 
Peräänkuulutin viime talvenakin Ässien seurajohdolta kärsivällisyyttä. Sitä onneksi löytyi ja loppu on historiaa, kuten muistamme. En toki missään nimessä jeesustele saman euforian tapahtuvan uudelleen ensi keväänä, mutta Ässät nousee pudotuspeleihin. 
 
Avainsana oli viime keväänä KÄRSIVÄLLISYYS, sama pätee nytkin. Ässät alkoi taapertaa tappion tiellä, koska maalihanat ehtyivät. Ilman maaleja ei ole mahdollista voittaa. Siinä on Ässien nykyhetken ongelma. Pekka Virralla ei ole niin pitkää mailaa, että hän voisi vaihtoaitiosta maaleja ruiskia. 
 
Maalivahdit ovat pelanneet ihan ok. Varsinkin tulokas Rasmus Rinne on näyttänyt, että hän kykenee tarjoamaan joukkueelleen mahdollisuuden voittoon lähes jokaisessa ottelussa. Siinä vaiheessa, kun Pata saa Tapio Sammalkankaan takaisin alakertaansa, niin puolustus-osasto vahvistuu lisää. 
 
Ongelma on siis tuloksen teossa, eli maalinteossa. Totuus on, että Ässiltä puuttuu leveyttä hyökkäyspäässä. Kamil Kreps ei auta yhtään ollessaan sairastuvalla jo käytännössä puolikautta. Hänet on saatava askiin, tai uusi mies tilalle. Kuulostaa kliseeltä, mutta kiekkojoukkueen kahden ensimmäisen ketjun on tehtävä tulosta. Kolmos-nelosketjun tehtäviin kuuluvat muut asiat ja tämä Ässissä on hoitunut. Urheilujohtaja Mika Toivolan on löydettävä jostain tuloksentekijöitä, eikä ukkoja joukon jatkoksi. 
 
Mutta mikäli halutaan pitää kassa kiinni, niin sitten mennään näillä. Seuraava kuukauden mittainen periodi näyttää, mitä Ässät haluaa. 
 
Edellisessä kolumnissani käsittelin Lukon edesottamuksia tältä kaudelta. Sain lukijapalautetta Raumalta, joka oli täysin aiheellista ja asiantuntevaa. Koska tämänkin palstan tila on rajallinen, jäi jotakin mainitsematta. Tietenkin Lukon oman juniorituotannon kautta maailmalle ovat ponkaisseet Erik Hämäläisen lisäksi Janne Grönvall, Tuomas Grönman, Ilkka Heikkinen, Janne Niskala, Toni Porkka sekä Markus Nordlund. Ja onhan sieltä maalivahtejakin tullut puolen Suomen tarpeisiin ja aina maailmalle saakka. Tästä tuotannosta päästiin Porissakin keväällä nauttimaan, kun Antti Raanta torjui ”kannun” Poriin. 
 
Kiitos siis lukijalle palautteesta! Sitä saa ja kuuluu antaa myös toimittajille. Ei tässä bisneksessä tarvitse aina arvostella valmentajia, pelaajia ja seurajohtajia. Maksava yleisö on urheilussa kaiken ydin, journalismissa se ydin on lukijassa.
 
JUSSI AHO
Tuntematon