Jussi Ahon yläkulma: Ässät viisi pistettä tavoitettaan jäljessä

Porin Ässien päävalmentaja Pekka Virta marssi maanantaina perinteiseen otteluinfoon päättäväisin askelin. Virta otti fläppitaulun käyttöön ja alkoi selventää porilaismedialle Ässien ongelmia.
”Olemme viisi pistettä tavoitettamme jäljessä kymmenen pelatun ottelun jälkeen. Alku oli loistava, kuten kaikki muistamme. Lukko-ottelussa pelasimme niin kuin haluamme pelata. Toisessa ottelussa putosi sentteri Kamil Kreps kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Colby Cohen oli hankintana meidän ykköspakkimme, mutta mies ei sopeutunut täkäläisiin maisemiin ja halusi palata kotiin. Ongelmia on ollut siellä sun täällä, mutta toki ensisijaisesti puolustuspelaamisessamme. Nyt aloitamme uuden kymmenen pelin setin, joka päättyy maaottelutaukoon marraskuussa. Tältä jaksolta tavoittelemme vähintään 18 pisteen pottia. Siitä emme tingi”, paalutti Virta.

Ässien ongelma on, kuten olen tällä palstalla aiemmin kirjoittanut, juuri oman pään pelaamisessa. Maalivahtipelaamiseen Ässät ei ole kaatunut.
Eniten peräänkuuluttaisin vastuunkantoa viime kauden Suomen mestaripakeilta. Heidän pitää alkaa pelata tasollaan. Virran mukaan pakiston kuorma on kasvanut liiaksi muutamilla pelaajilla varsinkin runsaan alivoimapelaamisen takia.
”Jos on tottunut pelaamaan 15 minuutin ottelukuormia, on vaikea pelata 25 minuutin kuormia. Se vaatii aikaa ja kehitystä”, alleviivaa Virta.
Näin asia pitkälti onkin, huutoon pitää myös vastata. Ei riitä, että roikutaan mukana.

Rauman Lukko on saanut omia solmujaan auki. Jenkkimaalivahti Ryan Zapolski on pääsemässä sinuiksi täkäläiseen kiekkokulttuuriin. Petteri Nummelin teki uutta liigahistoriaa laukomalla kautta aikain vanhimpana pelaajana hattutempun. Entinen ennätys oli ässälegenda Raimo Kilpiön hallussa. Petun tempun arvoa nostaa se, että hän pelasi kyseisessä ottelussa sentterinä.
Nummelin tunnetaan nimenomaan taitavana kiekollisena puolustajana. Mikäli geeneistä on kiinni,  niin 41-vuotias Nummelin pelaa Liigaa vielä seuraavat kymmenen vuotta. Huima äijä kaiken kaikkiaan.

Tiistaina Ässät otti kolme pistettä kotikentällä HPK:sta. Eli 15 pistettä vaaditaan seuraavasta yhdeksästä ottelusta. Jobinpostia sen sijaan tuli taas, kun Sami Lähteenmäki joutui jättämään pelin jo parin vaihdon jälkeen. Onneksi lääkäri Antti Hakkiluodon ensiarvion mukaan ylävartalovamma ei näyttäisi vakavalta.
Kuten Virta totesi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa: ”Päästiin sentään viisi minuuttia pelaamaan ilman ketjumuutoksia.”
Huono tuuri loppuu aikanaan, sanoi entinen mies naistentansseissa. Siihen on uskominen.

Jussi Aho

Tuntematon