Jussi Ahon Yläkulma: Ässien oljenkorsi ohenee

Porin Ässät maksaa edelleen kovaa hintaa yksilötason virheistä kaukalossa. Joulutauon jälkeen Pata on pelannut todella heikosti oikeastaan vain yhden ottelun. Se koettiin viime perjantaina Turussa tasauskierroksen ottelussa, jonka TPS voitti 2–1. 
 
Tällä viikolla Patapakassa on kovat panokset, kun voittoja pitäisi kerätä. Nimenomaan vielä kolmen pisteen potteja, kun muruset eivät enää riitä. Tiistaina Lappeenrannassa Ässät oli lähellä täyttä pottia, mutta käteen jäi vain yksi piste.
 
Viime otteluissa Ässien maalilla upeasti torjunut Rasmus Rinne piti Ässät voittotaistossa lähes maaliin saakka. Sitten mies sortui pariin pahaan virheeseen, jotka maksoivat voiton. Tosin varsinaisen peliajan viime sekunneilla Rinne otti game saverin, jonka ottamatta jättäminen olisi jättänyt Padan tyystin ilman pistettä. 
 
Spekulaatiot ja jossittelut ovat turhia. Joten niihin en halua tässä lähteä, koska se ei juuri mitään hyödytä. Kuten päävalmentaja Pekka Virta totesi pelin jälkeen: ”Mitään sarjataulukkoja ei nyt kannata tuijotella, vaan yrittää ottaa voittoja jokaisesta pelistä mitä jäljellä on. Runkosarjan viimeisen ottelun jälkeen sitten nähdään, onko ansaittu play-off paikka vai ei.” 
 
Kuten viime viikolla kirjoitin Lukon asema on parempi, mutta erikoisia tasonlaskuja sielläkin tehdään. Oli jopa surkuhupaisaa, että Lukko oli ainoa joukkue tammitasauksessa, joka ei saanut vastustajaltaan pinnan pinnaa. Kaiken lisäksi Lukko itse valitsi JYP:n vastustajakseen. Meni siis vastustajan valinta vihkoon, kuten Ässilläkin viime kaudella Bluesin kanssa.
 
Positiivisiakin asioita sentään tapahtuu maakunnan kiekkoyhteisössä. Antti Raannan murtautuminen hallitsevan NHL- mestarin pelaavaan kokoonpanoon on kova juttu. Ässien mestaruuden takuumiehenä häärinyt raumalainen tulee tekemään hienon uran maailman kovimmassa kiekkoliigassa. 
 
Ässäkasvatti Erik Haula puolestaan laukoi viime viikolla uransa ensimmäisen NHL-maalin. Porilaisen kiekkokoulun kasvatteja ei ole edelleenkään ruuhkaksi asti NHL-maalipörssissä. Haulankin kohdalla tinkimätön ja pitkäjänteinen työ palkitaan tulevaisuudessa lisääntyvällä peliajalla Minnesota Wildissa. 
 
Loppuun on syytä mainita myös kivikovan KHL-liigan paras suomalainen pisteiden valossa. Hän on porilainen Sakari Salminen. Sekään ei ole missään nimessä vähäpätöinen asia, mutta julkisuudessa jotenkin muiden varjoon jäänyt Salminen on. Mikäli Sakke olisi stadin poikia, eikä Porin poikia, niin eipä taatusti olisi jäänyt näin pienelle mediahuomiolle. Todettakoon, että poika varjoisilta kujilta tekee kovempaa jälkeä, kun suurten katuvalojen kundit.
 
JUSSI AHO
Tuntematon