Jussi Ahon yläkulma: Häkälöylyt on heitetty

Liiga polkaistiin käyntiin tasan viikko sitten, eli häkälöylyt on heitetty. Ässät aloitti vakuuttavasti kotona ja Lukko kaatui näytöstyyliin. Isomäki oli viime perjantaina suuri juhlanäyttämö ja joukkue palkitsi kannattajansa loistavasti. Lukko oli täysin altavastaaja kaikilla sektoreilla. Ilman Ryan Zapolskin torjuntoja Ässien voittolukemat olisivat olleet vielä paljon suuremmat.

Iso kiitos kuuluu myös Ässistä niille henkilöille, jotka olivat järjestämässä ottelun alun juhlallisuuksia. Tapahtuma oli huikea. Lukon ja Ässien avausottelut olivat lähes identtiset. Kotivoitto molemmille ja vierastappiot.

Padan peli perjantaina oli huikeaa selostettavaa. Aivan samaa, kun keväällä finaaleissa. Yksi nukuttu yö ja lauantaina iltapäivällä kohti Turkua. Mietin ääneeni kanssamatkustajille kuinka mahtaakaan tänään käydä? Niin monta kertaa olen saanut vuosien saatossa havaita kuinka täydellistä onnistumista seuraa hyppy tyylikummulle.

Tappio niskassa Turusta kotiin, mutta mikään katastrofi ottelu ei ollut. Ässillä oli paikka tappaa peli 2–3 johtoasemassa. Tällä kertaa ei uponnut ja TPS vei voiton 6–3. Puolustuspelissä tuli aivan liika virheitä ja Juuso Riksman joutui epäkiitolliseen asemaan. Äijää tuli yksin läpi ovista ja ikkunoista. Kovin usein ei maalivahti pelin sisällä joudu kahta rankkaria pysäyttämään, nyt joutui eikä Riksman saanut kumpaakaan kiinni. Fransis Pare oli kentän hahmo kolmella maalillaan.

Pää pystyyn Pata ja kohti uusia seikkailuja, ja sellainen on luvassa tänään kun Ässät matkaa HIFK:n vieraaksi Nordikselle. Siellä on vastassa niin sekava seurakunta, että viisaalla pelillä paluu voittokantaan on hyvin mahdollista.

Lauantaina porilaiset saavat kotimatsiinsa vieraita Espoosta. Kahden voiton viikko? Lukko pesi kasvonsa hienosti Porin sukelluksen jälkeen. Kotivoitto Jokereista lauantaina takuulla maistui raumalaisille. Jokerit on niin kova nippu, että voitto vaatii hyvän pelin. Sellaisen Lukko pelasi, eikä tunnettakaan puuttunut.

Lukko-valmentaja Risto Dufva passitettiin katsomoon miehen astuessa jäälle tuomareita ripittämään. Hjallis Harkimo sai henkistä kuraa niskaansa omiltaan, kun eräät Jokeri-fanit haukkuivat Harkimon jopa mauttomilla lakanoillaan. Tekstit oli sitä luokkaa, ettei niitä passaa edes lehteen riipustella. Täytyy sanoa, että mauttoman mautonta toimintaa!

Tällä viikolla Lukko kohtasi tiistaina vieraissa HPK:n ja tänään Tampereella Ilveksen. Lauantaina on Lukon vuoro testata HIFK. Draamaa ja rytinää tarjosi liigan avausviikko. Jatkoja odotellaan!

JUSSI AHO

 

Tuntematon