Jussi Ahon yläkulma: Liigassa palattiin arkeen

Olympiakiekko on taaksejäänyttä elämää. Nyt jääkiekkofanin katseet kohdistuvat kotimaan Liigaan. 
 
Ässäkannattajan fiilikset ovat tällä hetkellä täysin toiset kuin vuosi sitten. Padan kausi päättyy 13. maaliskuuta ja sillä sipuli. 
 
Lukon leirissä on asiat toisin. Risto Dufvan suojatit ottivat tiistaina kuudennen perättäisen voittonsa, ja kaikki hyvin. Vai onko sittenkään? Lukon kannattajaryhmä Raumam Boja on täysin suivaantunut Lukon toimitusjohtaja Timo Rajalaan. Ryhmä boikotoi toistaiseksi raumalaisten kotiotteluita, eikä ryhmä saavu Äijänsuon katsomoon. Vierasotteluissa Raumam Boja- ryhmä on ilmoittanut sinikeltaisia tukevansa. 
 
Seuran ja kannattajaryhmän kiista juontaa Rajalan lupaukseen, jonka hän perui. Kannattajaryhmä teki talkootyöllä viime kesänä halliin uuden seisomakatsomon. Työtunteja kertyi 700. Toimitusjohtaja Rajala oli vastapalveluksena luvannut muuttaa Lukon hyökkäyssuuntaa kotiotteluissa, niin että kotijoukkue hyökkää kaksi erää fanikatsomon päätyyn. Rajala teki kuitenkin oharit faneille, eikä hyökkäyssuuntaa olla muuttamassa. 
 
Sinänsä hyvin mielenkiintoista toimintaa, joukkue on hurjassa iskussa ja menossa kohti huikeaa kevättä. Fanien tuki olisi nyt lähes kullan arvoinen asia. Onko fanien protestointi seuraa kohtaan oikein? Ei missään nimessä, mutta kyllä Lukon toimistollakin on peiliin katsomisen paikka. Ei omia faneja voi pettää ainakaan katteettomilla lupauksilla. Pelaajia voidaan myydä, mutta lupaukset täytyy pitää. Lukon johdon ja faniryhmän nokkamiesten olisi nyt syytä istua saman pöydän ääreen ja sopia sotkunsa. 
 
Porissa on toisenlaisia sotkuja. Isomäen hallin saneerauksen piti alkaa heti kauden päätteeksi. Nyt on tullut mutkia matkaan, ja remontin alku siirtynee jopa vuodella eteenpäin. Kyse on Porin kaupungin osuudesta. Kaupunki on hakenut hankkeelle valtionapua 750 000 euroa. Sellainen on luvattukin, mutta vasta vuodelle 2016. Parempi myöhään kun ei milloinkaan, mutta miksi asia valkeni vasta nyt? Olisin kuvitellut, että asiat on selvitetty perin pohjin. Ei ollut ja nyt kaivattu saneeraus siirtynee vuodella. 
 
Silti on jotenkin erikoista, että 11 miljoonan hanke siirtyy nyt 750 000 euron takia. Eikö sellainen raha jostain sponsorimaailmasta löytyisi? Uudistetun hallin nimi tullaan myymään jollekin yritykselle. Tässä olisi nyt oiva paikka sen myymiselle. 750 000 seuran kassaan ja hallin kaupallinen nimi kymmenen vuoden sopimuksella. Ei tää sen vaikeampaa ole!
 
JUSSI AHO

 

Tuntematon