Jussi Ahon yläkulma: Lukolle kotietu, Ässille paha mieli

Jääkiekkoliigan runkosarja päättyy tänään. Tiistaina pelatulla kierroksella ratkesi monia asioita, eikä paljoa jäänyt auki viimeiselle kierrokselle. Oikeastaan vain se, että meneekö säälipleijareihin Ilves vai HPK? Kumpi ansaitsee suoran paikan puolivälieriin: Blues vai Jokerit? 
 
Rauman Lukko sai puolivälieriin kotiedun, vaikka hävisi tiistaina kotihallissaan HPK:lle tylysti 0–4. JYPin tappio Helsingissä oli Lukon onni. 
 
Ässien viimeinen esitys tällä kaudella Isomäessä jätti yleisölle niin happaman maun, että se maistuu taatusti vielä juhannukseen saakka. Sensaatiomaisen mestaruuden vuosi sitten voittanut Ässät kärsi totaalista susikrapulaa koko kauden. Yhteenvetona voisi todeta, että kaikki mikä voi mennä pieleen, myös meni. 
 
Toukokuun alussa alkaa uusi Ässät valmistautua ensi kauteen uuden valmennusjohdon avulla. Viimeistään siinä vaiheessa on syytä unohtaa totaalisesti tämä kausi. 
 
Porilaisseuran A-nuoret voivat omalta osaltaan jättää Isomäen yleisölle edes jotain positiivista. Pori ja Rauma ovat molemmat hienoja kiekkokaupunkeja. Maanantaina siitä saatiin oiva osoitus, kun ratkaisevassa puolivälieräottelussa oli Isomäen lehtereille saapunut parisentuhatta katsojaa. Tänään pelattavassa ensimmäisessä välieräottelussa siellä saattaa olla vieläkin enemmän. Nuo ovat kovia lukemia junioriurheilussa. 
 
Ässät ja Lukko päättävät runkosarjansa molemmat vieraskaukalossa. Pata matkaa tänään Salpausselän monttuun osallistumaan peliin, kun se kerran ohjelmaan on merkitty. Muuta arvoa illan ottelulla ei porilaisille ole. Lukko matkaa myös Hämeeseen, kun raumalaiset kohtaavat tänään Ilveksen. 
 
Lopuksi haluan omasta puolestani kiittää suuresti kahta hienoa Ässäpeluria, jotka tänään päättävät ainakin toistaiseksi uransa Patapaidassa. Severi Sillanpää ja Sami Mutanen ovat molemmat pelimiehiä, jotka illasta toiseen antoivat aina kaikkensa Padan puolesta. 
 
Ässien oma kasvatti ja toisen polven kiekkoilija Sillanpää jää ikuisiksi ajoiksi seuran historiaan. Liigakarsinnoissa 2009 kuudennessa ottelussa Vaasan Kuparisaaren jäähallissa miehen jatkoerässä laukoma maali pelasti Ässien liigapaikan. Game Sevenissä Porissa oli vaasalaisten paukut jo loppuneet. Ilmaa oli enää vain valmentaja Juhani Tammisessa ja Ässät säilyi liigassa. Ensi kaudella kyseiset joukkueet kohtaavat taas, kun Sport sai Jokereilta vapautuneen liigapaikan kabinettipäätöksellä. Niistä otteluista tulee taatusti taas värikkäitä tapahtumia. 
 
Toivotaan, että Lukko pitää Satakunnan kiekkomaineen korkealla tänä keväänä!

 

Tuntematon