Jussi Ahon yläkulma: Lukosta on kasvamassa maalaisjokerit

Rauman Lukon Liigan puolivälierissä on sujunut vieraskentällä, mutta ei Äijänsuolla. Tosin eilen pelatun ottelun tulosta emme tienneet lehtemme ollessa juuri painossa. Jotain ihmeellistä Lukon tuloksenteossa kuitenkin on. 
 
Runkosarjan loppuvaiheessa Lukko pelasi tuloksellista jääkiekkoa. Verkko heilui ja ykkösketjun Ville Vahalahti nappasi upeasti pistepörssin voiton. 
 
Puolivälierissä on kone alkanut piiputtaa. Kovapalkkaiset ja kokeneet pelurit eivät ole päässeet tahtotasolla vastustajansa Espoon Bluesin tasolle. Lukko on aina tiedetty varakkaaksi seuraksi, joka tasaa kassavajeensa aina RTK-palvelun konserniavulla. Lukko on aina tiedetty myös seuraksi, joka maksaa vaikka maltaita, kun seura jonkun tietyn huippupelaajan haluaa. 
 
Nyt vastassa oleva Blues oli ennen rikas seura Espoosta, kun miljonääri Jussi Salonoja omisti seuran paksun lompakkonsa kera. Salonoja huomasi muutamassa vuodessa jääkiekon olevan lopulta vaikeasti tuottamaan saatava bisnes. Salonoja luopui pääomistuksestaan ja nyt Blues on käytännössä kuin edeltäjänsä Kiekko-Espoo. Tehdään töitä ja kasvatetaan laadukkaasti suuresta juniorimassasta uusia espoolaisia huippupelaajia. Rahaa seuralla ei ole kylvämiseen saakka, joten tinkimätön työ on taas arvossaan. 
 
Sanotaan, että köyhä on rikasta nöyrempi. Se on näkynyt tietyllä tavalla juuri Lukon ja Bluesin otteluissa. Se viimeinen puristus jää usein kovapalkkaiselta keikkasoturilta tekemättä. Eivät Nummelinit, Vahalahdet ja Gagnonit Lukon logolle ja seuran perinteille pelaa. He ovat siellä töissä kohtuullisen mukavalla korvauksella, koska ovat ammattikiekkoilijoita. 
 
Suuri sydän ja nöyrä mieli. Nuo asiat voivat viedä pitkälle. Porissa se nähtiin varsin konkreettisesti vuosi sitten. Tähän kun lisätään hurmoshenkinen kotiyleisö, niin tuottava paketti alkaa olla kasassa. Siksi hämmästelen suuresti missä raumalainen kiekkoyleisö luuraa? Maanantain kotiottelussa Äijänsuon lehtereillä oli vain 3 600 katsojaa. Luulisi olevan paljon enemmän, kun on kuitenkin kaikki mahdollisuudet mennä vaikka ns. päätyyn saakka. 
 
Maanantain ottelun jälkeen valmentajat moittivat tuomarilinjaa sekavaksi. Sitä se on monesti ollutkin, mutta silti toinen voittaa ja toinen häviää. Pitäisi keksiä keinot voittamiseen tuomareista huolimatta. Niitä Levosen Japoja kun ei ole kun tasan yksi. 
 
Nyt tarvitaan raumalaiset Lukon tueksi sankoin joukoin ja tupa täyteen. Pelaajille taas työhaalarit päälle ja sydän peliin, niin hyvä tulee!
 
JUSSI AHO

 

Tuntematon