Jussi Ahon yläkulma: Mukavuusalueella ei oteta voittoja

Porin Ässien päävalmentaja Pekka Virta tiivisti otsikon lausunnollaan osuvasti viime viikon laihasta pistesaaliista.

Kärppiä vastaan Ässät oli kaksi erää vaikeuksissa, mutta sai kaavittua pisteen vahvan kolmannen erän ansiosta. Voittomaalikisassa tuli tappio ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Espoossa lauantaina olin varma ensimmäisen erän jälkeen, että Ässät voittaa ottelun. Jostain kummallisesta syystä ote herpaantui ja kovassa otteluruuhkassa viime viikolla pelannut Blues taittoi porilaisvieraansa.

Pitää ottaa mustelmia ja mennä pois mukavuusalueelta, totesi Virta maanantain otteluinfossa. Perimmäinen totuus on juuri tuo seikka. Ässät ei ota ensimmäistäkään voittoa virkamieskiekkoilulla. Maalinedustalla pitää löytyä kovuutta molemmissa päissä.
 
Tiistaina Ässät palasi voittokantaan Dragan Umisevicin lämärin painuessa verkkoon jatkoajalla. Ottelun ensimmäisessä erässä molemmat olivat matkassa hyvällä jalalla. Peli sekosi jollakin tavalla molemmilta ottelun edetessä. Oman  mausteensa pelin sekoamiseen antoivat tuomarit. Jäähyjä vihellettiin Tepsille kuusi ja Ässille kahdeksan koko ottelussa. Kai Suikkanen myönsi muutaman oman joukkueen jäähyn idioottimaiseksi, ja näin asia toki olikin. Väärästä vaihdosta summerin soidessa varsinaisen peliajan päättyessä antoi Ässille edun, josta Pata armotta ratkaisi.

Ketjumuutokset Ässillä toimivat ainakin osittain. Tietyllä tavalla ratkaisurintamalle tuli leveyttä Mika Niemen ja Kamil Krepsin vaihtaessa paikkoja ykkös- ja kakkosketjussa.

Ässät pelaa viikonvaihteessa kahdesti Tampereen Ilvestä vastaan. Ensin perjantaina Tampereella ja lauantaina joukkueet kohtaavat Porissa.

Rauman Lukko on saanut viime otteluissa tilkittyä puolustuspeliään. Viime lauantaina Lukko nollasi syksyn sensaatiojoukkueen, kun Ilves jäi Äijänsuolla maaleitta. Tiistaina Lukko antautui Lahdessa vain kahdesti, vaikka tappio tulikin voittomaalikilpailussa 3–2.

Risto Dufvan joukot pelaavat tunnetusti keskialueen tarkasti, mistä johtuvat pienet maalimäärät Lukon otteluissa. Lukko punnitsee viikonvaihteessa Tapparan. Joukkueet kohtaavat perjantaina Raumalla ja lauantaina Hakametsän hallissa.

Liigan otteluohjelma on vähintään eriskummallinen. Esimerkiksi Ässät on vääntänyt TPS:n kanssa jo kolme kertaa, mutta Ilveksen kanssa ei vielä kertaakaan. Nyt sitten pelataankin heti pari kertaa vastakkain. Lopulta ottelumäärät ovat toki tasan, kun runkosarja maaliskuussa päättyy. Loppuviikolla tiedetään ovatko maakuntamme kiekkoylpeydet pysyneet pois mukavuusalueelta.

JUSSI AHO

Tuntematon