Jussi Ahon yläkulma: Padan paikka on sinetöity, mutta onko Saarelan sopimus?

Porin Ässien maanantainen tappio Espoossa Bluesille käytännössä sementoi porilaisten sarjasijoituksen. Ässillä on neljässä jäljellä olevassa ottelussa mahdollisuus ottaa 12 pistettä, mutta se vaatii kaikista otteluista kolmen pisteen voitot. Kun ero ennen keskiviikon SaiPa-ottelua oli yhdentenätoista olevaan HPK:n 8 pistettä ja takana olevaan Turun Palloseuraan samaiset kahdeksan pistettä, on hyvin todennäköistä, että Padan sijoitus tulee olemaan juuri tuo kahdestoista. Sillä sipuli, ja matka kohti uusia haasteita voi alkaa. Taakse on turha vilkuilla, kun kausi on tasan viikon kuluttua ohi.
 
Lukko pelaa pudotuspeleissä, ja mikäli raumalaiset selviytyvät välieriin on kaikki mahdollista, kuten Porissa hyvin tiedetään. Lukon mainio jenkkimaalivahti Ryan Zapolski valittiin Liigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi ja hänen torjuntojensa painoarvoa loppupeleissä ei kannata väheksyä. 
 
Siirrytään siirtohuhujen pariin. Lukon 17-vuotiaan huippulupauksen Aleksi Saarelan huhutaan siirtyvän ensi kaudeksi Porin Ässiin. Ässien urheilujohtaja Mika Toivola ei tietenkään sopimusta vahvista, eihän se ole edes sääntöjen mukaista. Kesken kaudenhan ei sopimuksia tehdä muuten kuin siirtoajan sallimissa puitteissa. Siirtoikkuna on Liigassa jo umpeutunut. Lisää maustetta siirtohuhuun tuo Ilta-Sanomissa väitetty 110 000 euron kausipalkka. Kuulostaa kovalta, mutta on vain kolmasosa esimerkiksi Niklas Hagmanin tilipussista. Kuka uskoo, kuka ei. Minä uskon, mutta en ota kantaa, onko se liikaa vai ei. Vanha sananlasku pätee tähänkin. Se ei ole tyhmä joka pyytää, mutta se, joka maksaa voi olla?
 
Ässät julkisti maanantaina ensi kauden päävalmentaja Pekka Rautakallion adjutantit. Koko ryhmä koostuu porilaisista valmentajista, se on varmasti omalla tavallaan erinomainen asia. Kun muistetaan vielä sekin totuus, että ensi kauden valmentajista vain Jere Härkälä ei ole vielä päässyt kannua nostelemaan, ja hänenkin aikansa vielä tulee. Tässä tulee siis voittamisen kulttuuria valmennukseen roppakaupalla, eikä sitä ole syytä väheksyä. 
 
Ässien ensi kauden joukkueen kasaaminen on käynnissä. Tehtävä on periaatteessa yksinkertainen. Tarvitaan vain nimekäs ykkösketju ja muutama profiilihankinta kakkosketjuun. Muut palaset ovat kohdallaan. Kokenutta Juuso Riksmania soimataan monissa piireissä hieman liikaakin, mutta isoin ongelma ei ole siinä osastossa. Edes Jussi Rynnäs tai Antti Raanta eivät tämän kauden joukkueen puolustuspelaamisella olisi kuuta taivaalta tuonut. Ei yhtä, eikä edes kahta miestä kannata työntää rekan alle. Kyse on edelleen joukkuepelistä!

JUSSI AHO

Tuntematon