Jussi Ahon yläkulma: Sääleistä ei ollut asiaa mitalipeleihin

Jääkiekon Liigan runkosarja näytti voimasuhteet, kun eilen aloitettiin sarjan mitaliottelut. Taistelussa Kanada-maljasta ovat mukana juuri runkosarjan neljä parasta joukkuetta. 
 
Rauman Lukko oli runkosarjassa kolmas, ja lähtee haastamaan perussarjan kakkosen Tampereen Tapparan. Nelonen SaiPa Lappeenrannasta yrittää kammeta tieltään runkosarjan voittajan Oulun Kärpät. 
 
Lukko sai koneitaan paremmin käyntiin puolivälierissä Bluesia vastaan mitä pidemmäs ottelusarja eteni. Legendaarisessa Game Sevenissä Lukko lähetti Bluesin laulukuoroon. 
 
Risto Dufva tietää kokemuksellaan hyvinkin tarkasti mitä mestaruuden voittaminen vaatii. Siitä on Lukolle taatusti hyötyä. Toisaalta vastapuolen mies Jukka Rautakorpi on varustettu vastaavalla salkulla. Ei olisi mikään ihme, vaikka tämäkin ottelusarja venyisi seitsemään otteluun saakka. 
 
Lukon ja Tapparan voimasuhteita etukäteen tarkastellen puntit ovat aika lailla tasan. Tapparan kotiedulla tuskin tulee olemaan kovin suurta merkitystä ja voi hyvinkin olla, ettei sitä kotietua edes enää porkkanapöksyillä ole. Lehden ollessa painossa ensimmäiset ottelut on jo pelattu. Huomenna perjantaina Rauman Äijänsuolla pelataan sarjan toinen ottelu. 
 
Maalivahtipeli on joukkueilla aika tasaista. Lukon Ryan Zapolski ja Tapparan Juha Metsola ovat tasoltaan hyvin lähellä toisiaan. Kokonaan toiseksi asia muuttuu siinä tapauksessa, jos ykkösmaalivahdit loukkaantuvat. Silloin on jo ihan arpapeliä, kumpi vetäisi pidemmän korren Tapparan Andy Chiodo, vai Lukon Simon Nielsen. 
 
Puolustuksen osalta voimasuhteet ovat ehkä aavistuksen Tapparan puolella, varsinkin jos Petteri Nummelin on loukkaantuneena. Tapparan Pasi Puistola, Teemu Aalto, Johan Larsson ja Nick Bailen ovat aikakin hyökkäyssuuntaan pätevämpiä, kuin Lukon puolustuksen kärki. 
 
Hyökkäyspäässä erot ovat marginaalisempia. Lukon täsmäaseeksi Blues-sarjassa muodostui mainio nelosketju, mutta Tapparan vastaava kykenee samoihin urotekoihin. Veikkaan siis seitsemän ottelun sarjaa. 
 
Toinen välieräpari on selkeämpi. Niin kovasti, kun sitä toivoisi pienen SaiPan pääsevän pelaamaan mestaruudesta. Mutta ei, nyt on liian korkea vuori kiivettävänä. SaiPan materiaali ei millään kestä vertailua Oulun Kärppien rosteriin. Lappeenrantalaisten aseet ovat maalivahti Jussi Markkanen ja huikea taistelumoraali. Salpa-linjan takaa tulevat eteläkarjalaiset kyllä tulevat laittamaan kaiken likoon, mutta se ei vaan yksinkertaisesti riitä. Tämä ottelusarja ei tule seitsemänteen otteluun saakka venymään. Finaalissa pelaa Kärpät, mutta tuleeko vastustaja Hämeestä vai Satakunnasta. Satakuntalaisena toki toivotaan, että se tulee meidän maakunnasta!
 
JUSSI AHO

 

Tuntematon