Jussi Ahon Yläkulma: Seuraavat kaksi viikkoa Ässien tiimalasina

Viime lauantain katkeran sävyisen HIFK-ottelun jälkeen tuli heti mieleen otsikon asia. Kuluva viikko ja ensi viikko tulevat olemaan Padan kauden tärkein jakso.
 
Viikonloppuna pelattavassa tammikuun tasauskierroksen otteluissa Ässät kohtaa sarjajumbo TPS:n kahdesti. Huomenna perjantaina joukkueet kohtaavat Turkuhallissa ja lauantaina Porissa. Nämä ottelut Ässien on suoraan sanottuna pakko voittaa. 
 
Ensi viikolla Ässät on taas Suomi tutuksi -kiertueella, kun joukkueen bussi starttaa maanantaina kohti Lappeenrantaa. Tiistaina on luvassa SaiPa-Ässät, jonka jälkeen porilaiset yöpyvät vielä toisen yön Etelä-Karjalassa, josta joukkue siirtyy keskiviikkona iltapäivän aikana Kuopioon. Torstaina Niiralan montussa kohtaavat KalPa-Ässät, jonka jälkeen taas yöpyminen reissun päällä Kuopiossa. Perjantaina Pekka Virran joukot vetävät vielä aamujään Niiralassa, ennen paluumatkaa Poriin. Lauantaina on vuorossa kotiottelu, jossa vastaan raatelee Ilves. 
 
Näistä viidestä ottelusta on tultava pisteitä voittojen muodossa reilusti. Muutoin taitaa haave kevään pudotuspeleistä olla utopiaa. 
 
Rauman Lukon asiat ovat paremmalla tolalla. Lukko on reilusti vedenpinnan yläpuolella, kun jääkansi muodostuu maan vesistöihin. Toistaiseksi kannen alla olevalla Ässäpakalla on puskemista jään pinnalle, eli kympin sakkiin. 
 
Seuraavat kaksi viikkoa ratkaissevat myös sen, tuleeko muutamista Ässien pelaajista kauppatavaraa. On aikalailla selvää, että jos mahdollisuudet pudotuspeleihin menetetään, laittanee Pata pelaajiaan markkinoille. Ainakin Hagman, Umisevic ovat taatusti hyvää kauppatavaraa. Kenenkään ei toki ole pakko lähteä, mutta menestyksen ja paremman tilipussin perään on ennenkin lähdetty. 
 
Ässien viikonlopun tasausvastustaja TPS näyttää lyöneen hanskat jo tiskiin. Maanantaina seura tiedotti kaupanneensa kultakypärä Dan Sextonin KHL-liigaan. TPS siis kauppasi parhaan pistemiehensä tällä kaudella jo toistamiseen. Aiempi lähtijä oli Francis Pare, mutta nämäkään lähtijät eivät tee Ässien urakasta helppoa. Edellispäivänä pelatulla liigakierroksella Porissa pelattiin hurlumhei-kiekkoa, kun varsinainen peliaika päättyi 5–5 lukemiin, eikä jatkoaikakaan tuonut ratkaisua. Tällä kertaa Pata oli valttia voittomaalikisassa. 
 
Molempien peliin mahtui niin kummallisia oman pään virheitä, että valmentajien päät harmaantuivat taatusti lisää. Kuten Hannu Aravirta totesi pelin jälkeen: ”Pysyy kunnossa, kun selviää näistä peleistä hengissä. Sen verran kovalla sykkeellä sydän jyskyttää.”
 
JUSSI AHO

 

Tuntematon