Jussi Ahon yläkulma: Tuleeko Haula Leijoniin?

Suomen kiekkoleijonat otti tiistaina avausvoittonsa Minskin MM-kisoissa kukistamalla Saksan puhtaasti 4–0. Ottelun voitto oli tuloksellisesti nihkeästi turnauksen aloittaneelle leijonalaumalle äärimmäisen tärkeä. Tappio tuosta ottelusta, niin väitän että Erkka Westerlundin joukkueen kisat olisi ollut taputeltu.
 
Henkisesti tärkeä voitto ja nyt voimme taas odottaa mielenkiintoista jatkoturnausta suomalaisittain. Keskiviikkona Leijonat sai mukavia uutisia Pohjois-Amerikasta, kun Minnesota Wild ja Pittsburg Penguins putosivat jatkosta NHL:n pudotuspeleissä. Tarjolla olisi laadukkaita pelaajia, joita Leijonat nyt todella tarvitsisivat. Pittsburgin Jussi Jokinen on laskuista pois, koska hän ilmoitti ettei lähde kisoihin. Iso apu Suomen pakistoon olisi olympialaisissa loistanut Olli Määttä. Jäätävillä minuuteilla Pingviinien takalinjoilla koko kauden luutinut jyväskyläläinen olisi siis hieno apu joukkueelle.
 
Henkilökohtaisesti haluaisin palavasti nähdä porilaisen Erik Haulan maajoukkueessa. Rakettimaisesti luisteleva ja hurjalla tahdolla pelaava porilainen teki huikean läpimurron maailman kovimpaan kiekkoliigaan tällä kaudella. Minnesotan yliopistosta tiensä huippuliigaan raivanneen ässäkasvatin nousu huipulle on yksi vuoden kovimmista porilaisista urheiluteosta. Koska monipuolinen Haula kykenee pelaamaan niin sentterinä kuin laidassakin, olisi Haula todellinen ässä Leijonille. Tietysti tähtihyökkääjät Mikko Koivun ja Mikael Granlundinkin näkisin hyvin mielelläni Suomi-paidassa Minskin kaukalossa.
 
Leijonilla on ollut muutamia alisuorittajia. Siinä vaiheessa kun Olli Jokinen pääsee omalle tasolleen, paranee siinäkin kohdassa moni pelillinen asia. Alisuorittajien joukkoon on laskettava myös ex-ässä Veli- Matti Savinainen. Ässien mestaruuden taistelun ruumiillistaman soturin jalka ei liiku riittävän raikkaasti. Luuliko KHL:n Jugrassa jo aikaisessa vaiheessa kautensa päättänyt Savinainen olevan ulkona kisajoukkueesta? Jos näin oli, niin se selvittää osaltaan Savinaisen pienoisen alakulon. Pelaamalla peli paranee, siihen uskotaan ja Savinainen herää.
 
Takalinjoilla on luutinut kohtalainen mukavilla minuuteilla myös ässäpuolustaja Jyri Marttinen. Ainakin jäähypenkiltä liigan viime kauden jäähykuningas on hyvin onnistunut olemaan poissa. Silti on pakko sanoa, että paljon savua, mutta vähän tulta. Jyssyn kannattaisi rauhoittaa omaa peliään pari napsua, niin hyvä maku hänenkin pelaamisestaan tulee jäämään. 
Lopuksi pieni visailu: Minskin kisoissa toimii päävalmentajina kaksi entistä ässäpelaajaa. Ketkä ne ovat? 
 
JUSSI AHO

 

Tuntematon