Kaikki hyvin tasurin jälkeenkin

Jos FC Jazz aikoinaan suuruutensa päivinä korosti iloisen pelaamisen filosofiaa, samalla positiivisella otteella tuntuvat jazzilaiset jatkavan tässäkin ajassa. Nyt ei valiteta. Seuran kotisivuilla valmentaja Matti Santahuhta sanoo pelaajien terveystilanteen olevan kauden paras, ja ulkomaalaisvahvistusten sanotaan sopeutuvan joukkueeseen yhä vain paremmin. Santahuhdan mielestä on myös hienoa päättää kausi näihin peleihin.
Ja faneillekin luvataan ikimuistoista matkaa Tammisaareen – fanimatka lähtee kello 10.30 rautatieasemalta.
Kaikki siis hyvin. Siitäkin huolimatta, että Ekenäs IF latoi sunnuntaina Porissa  upean jalkapalloillan tiimellyksessä kaksi maalia kotijoukkueen verkkoon karsintasarjan ensimmäisessä ottelussa. Maalit olivat katkeraa kalkkia, sillä moni yleisöstä oli tullut näkemään rökälevoiton. Tuloksena oli 2–2. Porilaisjoukkue joutuu lauantaina käytännössä ottamaan pakkovoiton, sillä niukkamaalinen tasapeli nostaa EIF:n Ykköseen. Se ei tule olemaan helppoa, sillä EIF:n sunnuntain esitys oli vahva.
Viilenevässä sunnuntai-illassa 3000 hengen yleisö näki viihdyttävän pelin, myös jännittävän. Illan aikana yleisöä peliin virittivät ennakkotunnelmissa muun muassa Nooralotta Neziri valmentajansa kera.  Juha ”Jenkki” Riippa kommentoi peliä väliajalla. Katsomossa istuivat niin Ässien kultakypärä Niklas Hagman perheensä kanssa kuin Piraciakin.
Kaljapubiin ei ollut tungosta, mutta vähille makkaranmyyntipisteille ja kahvikojuille yleisö jonotti pitkään ja hartaasti. Myynti ei selvästikään ollut varautunut yleisön paljouteen.
 

Jukka Silvast