Kankaanpään uusitussa jäähallissa juhlailta

 
Ainakin Kankaanpäässä odotetaan tulevaa lauantai-iltaa. Ruotsin alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa uusitussa jäähallissa Suomen vastaavaa yhdistelmää vastaan. 
– Suuri tapahtuma se on, ja odotamme täyttä katsomoa, Toni Kujansuu Kankaanpään Jääkarhuista sanoo.
Ilta on sikälikin merkityksellinen, että samalla ottelu on  jäähallin 900 neliön laajennusosan avajaisottelu. Halliin mahtuu tänään 700–800 katsojaa.
– Kun edellisen kerran pari vuotta sitten hallissa pelattiin U18-maaottelu, silloinkin tupa oli aivan täysi.
 
Maaottelut pienemmillä maaseudun paikkakunnilla ei ole jokavuotista herkkua. Arvopelejä voidaan anoa, tai sitten kiekkoliiton alueet suosittelevat erityisin perustein paikkakuntia liiton toimistolle.
Maajoukkuesihteeri Annika Tirinen SJL:sta sanoo, että liitto keväisin kartoittaa pelit ja alueorganisaatiot tutkivat, miten sopivia halleja ja paikkakuntia sillä kertaa löytyy.
– Merikarvialla on uusi jäähalli ja Kankaanpäässä tehtiin juuri huikea työ laajennusosaa remontoitaessa, Tirinen tietää valintaperusteista.
Kolmas pelipaikkakunta viikonvaiheessa on Pori. Vuosittain liitolla on 5–10 maajoukkueturnausta, joissa jokaisessa pelataan 3–4 ottelua. 
Merikarvia ja Kankaanpää ovat tyypillisiä maajoukkuetapahtuman saajia.
 
Kankaanpääläisillä oli tarkoitus viettää avajaisia laajemminkin kuin yhden ottelun verran ensi lauantaina.  
– Suunnittelimme laajempaakin tapahtumaa useine junioripeleineen, mutta koululaisten koulupäivä on lauantai ja samalla todistusten jakopäivä. Ei siihen päivään enää muuta mahdu kuin yksi maaottelu, Toni Kujansuu jatkaa.
Hän uskaltaa kehua hallia Suomen hienoimmaksi pikkuhalliksi saneerauksen jälkeen. Samaa oli viestitetty jopa jääkiekkoliitosta.
– Laajennusosa on 900 neliötä. On uudet pukuhuoneet, keittiö, uusi kuntosali, esteetön kulku invalideille, betonoitu alusta, uudet kuuluttamot ja vaihtopenkit, hän luettelee.
 
Merikarvialla aiotaan rakentaa pienimuotoinen kisateltta hallin pihamaalle. Eetu Aaltonen jäähalliyhtiöstä näkee, että tapahtumalla on nuorisoa innostava ulottuvuus.
– Silti markkinahumu on hyvin perinteistä, hän ennakoi perjantain kohtaamista.
Jääkiekkoliitto on rakentanut tapahtumaan oman ohjelmansa kunniakujineen ja teemapaitoineen.
 
Kankaanpään Kujansuu näkee, ettei tapahtuma seuralle rahallisesti ole kovin merkityksellinen. 
– Meidän tukijalkamme ovat muualle. Jotain pientä lisää tästä voi saada.
Maajoukkueet majoittuvat Poriin ja harjoittelevat Porissa.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INFO
 
Alle 16-vuotiaiden harjoitusmaaottelut viikonvaihteessa
pe 19.12. klo 18.30 Suomi-Ruotsi Merikarvialla
la 20.12. klo 16 Suomi-Ruotsi Kankaanpäässä
su 21.12. klo 13 Suomi-Ruotsi Porissa
 

 

 

 

Satakunnassa pelaavaan Suomi-ryhmään ei mahtunut yhtään porilaista tai raumalaista pelaajaa.

Jukka Silvast