Kauden toinen startti

Jääkiekon pääsarjaa on pelattu kuukauden päivät. Satakuntalaisittain kauden alku on ollut kaksijakoinen. Lukko ja Ässät ovat Liigan ääripäissä. Raumalaiset porskuttavat piikkipaikalla, mutta Pata porisee pohjalla.

Ässät päättää raskaan 10 ottelun vierasturneensa perjantaina matalalennossa alkusyksyn liitänyttä Pelicansia vastaan. Lauantaina Aleksis Kiven päivänä jysähtää vihdoin Isomäessä. Saneeratussa kotihallissa vastaan luistelee HPK.

– Rankkahan tämä reissurumba on ollut. Kilometrejä on kertynyt kuukauden aikana 6–7 tuhatta. Pelaajien kroppa on monituntisten bussimatkojen jäljiltä jatkuvassa hälytystilassa. Se heijastuu aina myös päänuppiin. Asia ei voi olla vaikuttamatta pelisuoritukseen, sanoo päävalmentaja Pekka Rautakallio.

Rautakallio myöntää, että alkukaudella haalittu kahdeksan pisteen potti on ollut pettymys.
– Itse asiassa olemme kuitenkin pelanneet paria ottelua lukuunottamatta kohtuullisen mukavasti. Useassa matsissa emme vaan ole saaneet palkintoa. Peli on kuitenkin menossa parempaan päin. Uskon vakaasti, että nousujohteisuus jatkuu, kun pääsemme vihdoin upeasti uudistetulle kotiareenalle, sanoo Rocky.

HPK-ottelussa korkattava Isomäki on Rautakallion mukaan monella mittarilla mitaten huippuhalli.
– Isomäki on Porille todellinen ylpeydenaihe. Halli nousee aivan kotimaisten pelipaikkojen kärkipäähän ja kestää vertailun myös monen ulkomaisen areenan kanssa, muistuttaa kokenut Ässä-luotsi.

Hän uskoo, että Isomäen komeassa pytingissä viihtyvät niin katsojat kuin pelaajatkin.
– Olemme odottaneet kovasti kotijäälle pääsyä. Olen varma, että ahtaissa olosuhteissa harjoittelemisen ja tiukan reissaamisen jälkeen homma stabilisoituu. Pitkällä tähtäimellä Isomäen nykyaikaistuminen nostaa Porin profiilia kiekkokaupunkina. Moderni halli houkuttelee jatkossa pelaajia valitsemaan pelipaikakseen Porin ja Ässät, uskoo Rocky.

Ennen kauden kotiavausta patapaidat taistelevat vielä perjantaina Lahdessa.
– Todennäköisesti saamme mukaan myös Marjamäen Masin. Sekin on selkeä piristysruiske, uskoo Rautakallio.

Ässät–HPK Isomäessä lauantaina 10.10.

Vesa-Pekka Järvelä