Kiekkoleijonan tulikoe

Ringeten SM-sarjan kestomenestyjä Luvian Kiekko lähtee kauteen uuden päävalmentajan komennossa. Reijo Lammassaaren paikan LuKin peräsimessä ottaa Kari Makkonen.

Pitkän pelaajauran tehnyt Makkonen saa tulikasteensa ringette-valmentaja. Kiekkoleijona numero 99 valmensi viime kaudella Suomi-sarjassa pelannutta, nyt jo toimintansa lopettanutta HC Satakuntaa.

Tampereen Tapparassa vuosituhannen vaihteessa Jukka Rautakorven kakkoskoutsina häärinyt Makkonen on valmentanut 2000-luvulla muun muassa Mestis-seuraa TUTO Hockeyta ja ensi kaudella Liigaan nousevaa Mikkelin Jukureita.

Makkosen mukaan valmennuspesti on ollut alusta alkaen mielenkiintoinen ja osin yllättäväkin.
– Tiesin, että tytöt ovat erittäin hyvässä kunnossa, mutta olen yllättänyt, kuinka taitavia he ovat luistimilla. Kaikki suhtautuvat jokaiseen harjoitukseen tiukalla täsmällisyydellä. Tytöt eivät treeneissä tingi mistään. Jokainen on myös pelitilanteessa valmis antamaan toiselle apunsa, paljastaa Makkonen.

LuKin pelaajarinki on viime kautta leveämpi. Makkonen saa viikonloppuna käynnistyvälle kaudelle koottua kolme kentällistä.
– Tukirankana ovat kokeneet pelaajat. Kirsi Pukkilan, Elina Raesolan, Riikka Häyrisen, Hanna Ropasen, Miamari Lammassaaren ja muiden taitureiden varaan on hyvä laskea. Kokonaisuus täydentyy, kun ryhmään palasivat vielä Miia Railio ja Jenni Viinamäki. Myös nuorempi kaarti on kehittynyt lupaavasti, sanoo 60-vuotias LuKi-luotsi.

LuKi saa sarja-avauksessa vastaansa Nokian Urheilijat.
– Hallitseva mestari on meille heti hyvä mittari. Nokian jälkeen pääsemme kotiareenalle, kun Luvialle saapuu EKS Espoosta.

Ringeten SM-sarja pelataan tällä kaudella seitsemän joukkueen voimin. Viime kaudella SM-hopeaa voittanut Luvian Kiekko lähtee kauteen hieman muuttuneella ryhmällä. Rosterin merkittävin muutos löytyy maalivahtiosastolta. Maajoukkueessakin MM-kultaa kahminutta Maria Perkkolaa ei enää nähdä LuKin maalinsuulla.

Joukkueenjohtaja Jukka Häyrisen mukaan Perkkola vaihtoi opiskelun vuoksi paikkakuntaa ja jatkaa uraansa Raision RNK:ssa.
– Perkkolan paikan tolppien välissä peri Miia Ketoniemi. Hän pelasi viime kaudella Raumalla ja nousi ringeten ykkössarjan kärkitorjujaksi. Miia on esittänyt vahvoja otteita harjoituspeleissä, joten odotukset ovat kovat. Haku toisen maalivahdin osalta on vielä käynnissä, mutta Ketoniemi tulee kantamaan päävastuun maalivahtiosastolla, kertoo Häyrinen.

Vesa-Pekka Järvelä