Kirkkain taas Pesäkarhujen kiikarissa

Lapuan Virkiä, Jyväskylän Kirittäret, Porin Pesäkarhut ja Rauman Lukko. Naisten superpesiksen kova nelikko on ennakkoveikkauksissa nostettu jälleen tulevan kauden mitalisuosikeiksi.
– Näin se on. Lapua on varmasti vahva eikä talousvaikeutensa ainakin toistaiseksi voittanutta Jyväskylää voi koskaan unohtaa. Myös Rauma tulee luultavasti olemaan yksi kovimmista. Siitä kuitenkin lähdetään, että pystymme haastamaan ja myös kukistamaan kaikki Superin joukkueet. Katetta koville odotuksille antaa hyvin sujunut harjoittelukausi, sanoo Pesäkarhujen pelinjohtajana jatkava Sami Österlund.

Helatorstaina aluemestaruudesta käyty kamppailu Pomarkussa oli Pesäkarhujen ja Lukon ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella.
– Lukko pelasi talven aikana ailahtelevasti. Esimerkiksi Mansen Räpsä pudotti heidät jatkosta jo Halli-SM-alkuturnauksessa. Kesän matsit ovat kuitenkin aivan eri pelejä, mutta Mansen voitto osoitti, että vahvistunutta Räpsää voisi povata sarjan kärkiryhmään, pohtii Österlund.

Omaan pelaajistoonsa Österlundilla on vankka usko.
– Muutoksia tapahtui, mutta kokoon saatiin iskukykyinen ryhmä. Runko on vahva ja siihen saatiin muutama kehityskelpoinen vahvistus. Tottakai Carita Toiviaisen siirtyminen Virkiään tuntui kovalta, mutta ei homma siihen tule kaatumaan. Tilanne näyttää positiiviselta varsinkin Venla Rapilan pirteiden otteiden vuoksi. Vaikka Toiviainen jätti isot saappaat täytettäväksi, Venla paikkaa hyvin ”Carrun” jättämää aukkoa.

Österlund korostaa myös kokeneen runkopelaajan Susanna Puiston roolia.
– Hän on sekä henkisellä että pelillisellä puolella joukkueen ehdottomia profiilipelaajia. Odotan Suskilta myös tällä kaudella kovia tehoja, painottaa Österlund.

Tulevan kauden yllätyskortiksi Pesäkarhujen viuhkamies nostaa paluun Poriin tehnyttä Meea Lehtistä.
– Uusista kasvoista myös Emilia Itävalolla tulee olemaan iso rooli. Oli hieno juttu, että saimme Emilian Kankaanpäästä Poriin. Sinällään KaMattarien kohtalo harmittaa. Tilausta olisi nytkin ollut kolmelle satakuntalaiselle naisten superpesisjoukkueelle, sanoo Österlund.

Viime kaudella Lännen joukkueeseen valittu Itävalo sijoittui runkosarjan etenijätilastossa viidenneksi 36 tuodulla juoksua. Myös KaMa -kasvatin kärkilyöntitilaston sijoitus oli viides 128:lla kärkilyönnillä.
– Pori oli vaihtoehdoista ehdottomasti paras. Seura ja pelinjohto ovat ehdotonta eliittiä ja meillä on koossa todella huikea ja ainutlaatuinen nippu. Odotukset ovat sekä joukkueen osalta että omalta kohdalta korkealla. Kultaa lähdetään metsästämään ja haluan pelata viime kesääkin tehokkaamman kauden, sanoo Itävalo.

Minttu Vettenranta, Emilia Itävalo ja Tilda Tuomi ovat valmiina kohtaamaan Rauman Lukon.

Porin Pesäkarhut–Rauman Lukko perjantaina 13.5. kello 18.

Vesa-Pekka Järvelä