KooKoo luottaa Pauli Levokarin kokemukseen

Mestiksen kärkikaartiin kuuluva KooKoo solmi marraskuun lopulla 1+1 -sopimuksen  luvialaislähtöisen Pauli Levokarin kanssa.
35-vuotias puolustajakolossi harjoitteli KooKoon mukana jo kesällä, mutta lähti Kazakstanin pääsarjaan Arystan Temirtaun joukkueeseen. Perhesyyt toivat Levokarin takaisin Pohjoismaihin ja ennen Kouvolaan siirtymistään hän kiekkoili hetken tanskalaisessa SönderjyskEssä.
– Meiltä on poissa kaksi profiilipuolustajaa ja Levonkarin hankinnalla haimme kokemusta ja johtajuutta. Pauli on vastannut hyvin huuton ja on ollut tärkeä puolustuksen tärkeä palanen. Ylivoimassa en häntä ole peluuttanut, mutta alivoimalla konkari on ollut vahva, kertoo KooKoo-luotsi Juha Juujärvi.
Levokarin vyöltä löytyy muun muassa yhteensä 497 SM-liigan runkosarjaottelun kokemus Ässien, Jokerien, HIFK:n, Lukon, SaiPan sekä KalPan riveistä. Pisteitä Levokari on tehnyt liigassa 27+47 kappaletta.
Takavuosina Levokari kulutti ahkerasti myös jäähypenkkiä. Nyt isokokoisen pakin hermokontrolli on pitänyt paremmin.
– Levokari on merkitty mies, mutta harva lähtee häntä haastamaan, sanoo Juujärvi.
Levokarin lisäksi Juujärven valmentamassa kouvolalaisryhmässä entisistä Ässä-pelaajista pelaa myös Jesse Jyrkkiö. KooKoon hopealle ja pronssille valmentanut Juujärvi on heittänyt ex-Ässät myös parina kentälle.
– Jyrkkiö on parantanut alkukaudesta. Tehotilastossa hän on aivan joukkueen kärkipäätä. Vastapainoksi Jesselle on kertynyt vähän turhan paljon miinuksia. Juuri puolustuspelaamiseen toivoisin häneltä lisää tasaisuutta. Rohkea saa toki olla, mutta turhia riskejä pitää välttää, korostaa Juujärvi.
 

 

Vesa-Pekka Järvelä