Korpilla on paluusta hyvät fibat

Porin Ässien urheilujohtajan tehtävää tavoitteli kymmenkunta hakijaa. Loppusuoralle heistä ylsi kolme. Haastattelujen, psykologisten soveltuvuustestien ja perusteellisen pohdinnan jälkeen tehtävään valittiin yksimielisesti entinen Ässien hyökkääjä Jari Korpisalo.

Tulisieluinen ja periksiantamaton laituri pelasi vuosina 1990–2005 yhteensä 575 ottelua kotimaan kiekkoliigassa. Ne kaikki 49-vuotias Korpisalo kiekkoili Ässissä. Reilut 10 vuotta sitten peliuransa Padassa päättänyt Korpisalo siirtyy Ässien leipiin Karhu-Kissojen valmennuspäällikön paikalta.
– Elämäntilanne mahdollisti nyt paluun Poriin. Muuttokuorma saapuu ensi viikolla. Ennen sitä pitää valmistella nykyiselle työlleni jatkaja. Ajatukset ovat kuitenkin jo Ässissä. Aion tarttua toimeen rivakasti, sanoo Korpisalo.

Virallisesti vuodenvaihteessa uudessa toimessaan aloittava Korpisalo ottaa innolla uuden haasteen vastaan. Pääkaupunkiseudulta palaavalla ässälegendalla on kova halu oppia uutta.
– Työnkuvani selkiytyy, kun pääsen perehtymään syvällisemmin tehtäviini. Selvää on, että tulevan kauden valmennuskuviot on saatava nopeasti kuntoon. Sen jälkeen alkaa joukkueen rakentaminen. Siinä ovat omalta osaltaan mukana myös Jukka Hirsimäki, Kari Takko ja luonnollisesti joukkueen päävalmentaja, sanoo Korpisalo.

Jo nyt tulevalla urheilujohtajalla on vahva näkemys siitä, millaisen joukkueen hän haluaa.
– Liikkuva, taitava ja riittävän fyysinen. Omissa nuorissa on paljon potentiaalia. Uskon, että upeasti uudistettu kotihalli tuo pelaajahankintoihin positiivista buustia. Poriin tullaan entistä hanakammin. Pitää kuitenkin muistaa, että taloudellisilla resursseilla on jatkossakin oma roolinsa.

Seitsemän kautta patapaitojen kapteenina toimineella ”Korpilla” on yhä suuri patasydän.
– Mielessä on ollut, että paluu Poriin tulisi eteen jossain vaiheessa. Nyt siihen tarjoutui tilaisuus, enkä voinut olla siihen tarttumatta. Nyt fibat ovat hyvät, sanoo Korpisalo.
Viikontakaisen HIFK-ottelun sähköinen tunnelma sytytti myös Jari Korpisalon.
– Isomäkeen pitäisi saada aina samanlainen lataus.

Vesa-Pekka Järvelä