Kovin odotuksin kesään

Salon Palloilijoiden päävalmentajan paikalta FC Jazzin peräsimeen vuodenvaihteessa siirtyvän John Allenin aikakautta odotetaan porilaisseurassa mielenkiinnolla.
– Loistava valinta. Allen sopii FC Jazzin profiiliin ja tahtotilaan. Uskon, että hän löytää ne lääkkeet, joilla ensi kaudesta tulee meille viime kesää selvästi parempi. John on moderni valmentaja, joka suosii lyhytsyöttöpeliä. Se sopii meille, sanoo FC Jazzin kapteeni Ilkka Santahuhta.

UEFA:n Pro Lisence –tutkinnon suorittaneen walesilaisen valinta yllätti myös Santahuhdan.
– Tuli kieltämättä aivan puskista, mutta nyt ensi kautta voi odottaa luottavaisena. Allenilla on hyvät meriitit. Hänessä meillä on nyt pätevä koutsi, jonka komennossa on realistista kamppailla selvästi paremmista sijoituksista, uskoo Santahuhta.

Viime kausi osoitti, että Ykkönen on erittäin kova sarja. Tulevasta kaudestakin tulee tiukka. Sarjassa on monta potentiaalista menestyjää.
– Yksi vahvimmista on varmasti Veikkausliigasta pudonnut TPS. Turkulaisten halusta palata nopeasti pääsarjaan on hyvä esimerkki maalitykki Jussi Aallon hankinta KTP:stä, huomauttaa Santahuhta.

Kaksi kautta FC Jazzin maalia vartioinut Lauri Pirhonen jatkaa seuraavat kaksi vuotta paprikapaitojen veräjällä. 30-vuotias Pirhonen torjui päättyneellä kaudella FC Jazzin maalilla 21 kertaa.
– Loppukautta varjosti pieni polvivamma, joka on nyt saatu korjattua. Odotan innolla tulevaa kautta. Olen varma, että Allen on FC Jazzille juuri oikea mies. Hän pystyy kehittämään pelaajia. On hienoa lähteä tulevaan kauteen, kun tietää, että valmennus ja taustat ovat kunnossa, sanoo Pirhonen.

Pirhonen myöntää, että FC Jazzin kausi Ykkösessä oli pitkälti opintovuosi.
– Vaikka kesän 2015 pelaajisto on vielä osittain auki, luotan siihen, että olemme tulevalla kaudella selvästi valmiimpi Ykkösen haasteisiin. Luultavasti fanien ei tarvitse odottaa ensimmäistä kotivoittoa aivan viimeiselle kierrokselle, naurahtaa Pirhonen.

Kuluvan viikon Pirhonen on potenut pientä flunssaa.
– Päivät ovat vierähtäneet lukemisen merkeissä. Jarmo Alatensiöstä kertova uutuuskirja on todella mielenkiintoista luettavaa. Tenu oli hieno pelaaja, jonka elämä loppui aivan turhan aikaisin, sanoo Pirhonen.
 

Vesa-Pekka Järvelä