Kuudes kerta kesällä

Kotimaisen yleisurheiluvuoden ykköstapahtuma Kalevan Kisat palaa Poriin 10 vuoden tauon jälkeen. Suomen mestaruuksista kamppaillaan heinä-elokuun vaihteessa.
– Ohjelmassa on kolme varsinaista stadionin kilpailupäivää, jonka lisäksi kävelymitaleista taistellaan Porin Etelärannassa, sanoo Kalevan Kisojen johtoryhmää vetävä Harri Aalto

Kisajärjestelyistä tulevan kesän Kalevan kisoissa vastaa seurayhtymä, johon kuuluvat Nakkilan Vire, Noormarkun Nopsa ja Porin Yleisurheilu.
– Seurat ovat mukana tasavertaisella panostuksella. Järjestelyt ovat aikataulussa ja kilpailupaikat erinomaisessa kunnossa. Myös stadionin uusi pinnoite tulee varmuudella kestämään SM-kisojen rasituksen, lupaa Aalto.

Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtajana toimivan Aallon mukaan SM-kisojen järjestelyorganisaatio on erilainen kuin aiemmissa Porin Kalevan Kisoissa.
– Olemme pyrkineet keventämään organisaatiota. Nyt kisoja pyörittää kahdeksan hengen johtoryhmä. Kaiken kaikkiaan koossa on kokenut ja osaava ydinryhmä, sanoo Aalto.
Kilpailunjohtajana toimii Manne Willman ja pääsihteeriksi nimitettiin viime viikolla ex-aituri Milja Kuikka.

Kesän Kalevan Kisat ovat järjestyksessään jo 114:nnet. Porissa yleisurheilun SM-kisat järjestetään nyt kuudetta kertaa. Karhukaupungin ensimmäisistä Kalevan Kisoista tulee kesällä kuluneeksi tasan 100 vuotta. Suomen mestaruudet ratkaistaan Porin stadionilla, jonka pinnat uusittiin viime kesänä. Myös stadionin katsomoita ja hyppypaikkoja on ehostettu.

Järjestäjät odottavat kisaviikonloppuun 20 000 kävijää. Mitaleja ja hyviä sijoituksia tavoittelee noin 700 urheilijaa. Vapaaehtoista talkooväkeä kisoihin on haalittu viitisensataa.
– Tehtävää riittää paljon, mutta talkoolaisten määrää ei paisuteta ylettömästi. Pyrkimyksenä on, että kokoon saadaan asiansa osaava ja sitoutunut joukko, korostaa Aalto.

Oman mausteensa Porin kisoille tuovat jälleen yleisurheilun arvokilpailut. Pekingissä kamppaillaan MM-mitaleista syksyllä.
– Sitä silmällä pitäen Kalevan kisat osuvat sopivaan ajankohtaan. Uskon, että myös satakuntalaisurheilijat tulevat Porissa antamaan vahvoja näyttöjä Pekingiin. Mestaruustavoittein SM-kisoihin lähtevät ainakin Tuomas Seppänen ja Arttu Kangas. Kullasta taistelevat varmasti myös Turun Urheiluliittoa edustava Nooralotta Neziri ja Honkajoelta Viipurin Urheilijoiden riveihin siirtynyt Arttu Halmela, sanoo Aalto.

Hän veikkaa, että mitaleita tavoittelevat vahvasti myös Nakkilan Viren sprintteri Jenni Jokinen ja Noormarkun Nopsan moukarilupaus Juho Saarikoski.

Järjestyksessään 114:nnet Kalevan Kisat Porissa 30.7–2.8.

 

Vesa-Pekka Järvelä