Lapinlahden Luistin on lyömätön

Hallitsevan mestarin päänahka on tunnetusti se halutuin. Jo ringette-kauden käynnistyessä oli odotettavissa, että Lapinlahden Luistinta kampeaa vahvimmin vallasta 10 mitalia 2000-luvulla saalistanut Luvian Kiekko.

Sunnuntaina iltapäivällä täyteen ahdetussa Luvian jäähallissa kävi kuitenkin selväksi, ettei Lapinlahti anna helpolla haastajalleen mahdollisuutta viidenteen peliin. LuKilla oli voiton avaimet vielä neljännen erän lopulla, mutta vieraat käänsivät ratkaisun tylysti itselleen.
– Ratkaisut syntyivät henkisellä puolella. Valitettavasti avitimme Lapinlahtea lopun turhilla jäähyillä. Vaakaa kallisti myös Lapinlahden kokemus ja vastustajan runkopelaajien kovuus.  Nousimme taisteluun surkean kolmannen finaalin jälkeen. Harmittaa kuitenkin valtavasti, mutta kaikki kunnia mestareille, he olivat piirun verran parempia, myöntää LuKia pitkään luotsannut Antero Kivelä.

Kivelän mukaan aivan kaikki hopeajoukkueesta eivät pelanneet loppuottelusarjassa parhaalla tasollaan. Yksi finaalisarjan onnistujista oli kuitenkin Kivelän pudotuspelien parhaaksi LuKi-hyökkääjäksi nimeämä Riikka Häyrinen. MM-kultaakin tammikuussa juhlineelle Häyriselle hopea maistui karvaalta.
– Joukkueena voitetaan ja hävitään. Tappion tullessa eivät omat onnistumiset paljon lämmitä. Vaikka omalle kohdalle tuli hyviä pelejä, päällimmäisenä on tunne, etten pystynyt auttamaan joukkuetta tarpeeksi, pohtii Häyrinen.

Runkosarjassa 43+106-tehot kerännyt hyökkääjä korostaa, että LuKi janosi kiihkeästi kultaa.
– Meillä oli kasassa paras joukkue vuosiin, mutta sekään ei vaan riittänyt. Finaaleissa korostuvat ennen kaikkea henkiset asiat. Vastustajalla on valtteina tasaisuus ja vahva voittamisen kulttuuri. Heitä on varsinkin Lapinlahdella vaikea voittaa. Joukkueen kotihallista on tullut jostain syystä meille todella hankala paikka. En muista koska olemme sieltä palanneet täyden pistepotin kanssa, kertoo Häyrinen.

Vaikka pettymys on ratkaisun tuoneen finaalisunnuntain jälkeisenä aamuna vielä pinnassa, Häyrinen katsoo jo tulevaisuuteen.
– Mestaruus siintää edelleen silmissä. Marginaalit ovat pienet ja uskon vakaasti, että meidän vuoromme tulee vielä. Toinen täky ensi kaudessa on Ruotsissa joulun tietämissä pelattava seurajoukkueiden MM-turnaus. Sinne lähtevät meidän lisäksemme Lapinlahti ja Raisio. Todennäköisesti mukaan saadaan myös kovat ryhmät Kanadasta, sanoo Häyrinen.
.

Runko pysyy
Luvian Kiekko palaa harjoituksiin kuukauden kuluttua. Silloin treeneihin palaavat tutut pelaajat.
– Runko pysynee pääosin kasassa. Kukaan ei ole ilmoittanut lopettavansa tai lähtevänsä muualle. Haluaisin tulevalle kaudelle mukaan pari-kolme uutta kasvoa. Se toisi rinkiin kaivattua leveyttä. Uskon, että sen myötä pystymme haastamaan Lapinlahdenkin entistä tiukemmin, pohtii ensi kaudellakin LuKin peräsimme jatkava Antero Kivelä.
Riikka Häyrinen
 

Vesa-Pekka Järvelä