Leo-Pekka Tähti Arbonin huippunopealle radalle

Porin Tarmon Leo-Pekka Tähti avasi ratakelauskautensa viikonloppuna Sveitsin Nottwilissä. Huomenna torstaina 4. kesäkuuta nelinkertainen paralympiavoittaja jatkaa kilpailukauttaan Sveitsin Arbonissa järjestettävässä Daniela Jutzelerin muistokisassa.

Arbonissa on yksi tämän hetken maailman nopeimmista radoista, joten huipputulosten tai jopa ME:n tavoittelu satasella on Tähden mukaan Arbonissa mahdollista.

Tähden kuntohuippu pyritään kohdistamaan syksyyn. Porilaisen tämän kauden päätähtäin koittaa vasta lokakuun lopulla, kun Qatarin Dohassa kamppaillaan MM-mitaleista. Tähti puolustaa Qatarissa parin vuoden takaista maailmanmestaruuttaan. Lyonin MM-kullan lisäksi Tähti vei 100 mestaruuden myös 2011 Uuden-Seelannin Christchurchissa.

Juha Flinckin valmentama Tähti on viime viikot harjoitellut Espanjan lämmössä. Teneriffan lämmössä Tähden kuntokäyrä on ollut nousussa. Varsinkin 200 metriä vaikuttaa lupaavalta. Paraatimatkalleen 100 metrille Tähden odotukset ovat kovat. Edellytykset ovat kuitenkin ehdottomasti alle 14 sekunnin tuloksiin jo kauden avauskisoissa.

Teneriffalla Tähti pääsi ajamaan sisään myös uutta kelaustuoliaan. Satasen ME-miehen välineissä on tapahtunut muutakin kehityssä. Uudessa kelaustuolissa on matalakitkaiset laakerit, jossa vierintävastus on huomattavasti pienempi kun aiemmin. Tähti uskookin, että uudet laakerit sekä uusi toimiva kelaustuoli siivittävät hänet tällä kaudella hyviin tuloksiin.
 

 

Vesa-Pekka Järvelä