Liikunta-ala murroksessa

Paanakedonkadulla pitkään kuntoilijoita palvellut Porihalli ja ydinkeskustassa toiminut, vain naisille tarkoitettu LadyLine muuttivat maanantaina uusiin toimitiloihin Aittaluotoon.

Uuteen osoitteeseen muuttanut liikuntakeskus on toimitusjohtaja Joni Meskasen mukaan kuntoilun etulinjassa.
– Haluamme olla uuden ajan kokonaisvaltaisen konseptin tarjoava liikuntakeskus, joka pyörii ennen kaikkea asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden ehdoilla. Paikka, johon voivat tulla kaikenikäiset – aivan nuorista seniori-ikään ehtineisiin asti, Pori Halli Oy:tä ja Lady Palatsi Oy:tä johtava Meskanen painottaa.

Meskasen mukaan tämän päivän liikuntakeskus ei todellakaan ole enää pelkästään paikka, jossa hiki virtaa ja puntit kolisevat.
– Olemme panostaneet toki raskaimpia rautoja nostelevien tarpeisiin, mutta haluamme olla monipuolinen kuntokeskus. Tämän päivän liikuntakeskus on eräänlainen ”terveellisten elämäntapojen yökerho”. Salille tullaan kuntoilun merkeissä tapaamaan tuttuja, vaihtamaan ajatuksia, ylläpitämään suhteita ja etsimään jopa uusia ystäviä. Sitä edesauttavat entistä laajemmat aukioloajat, korostaa Meskanen.

Suomalaisista kuntosalilla kävijöistä noin 65 prosenttia on naisia. Sama suhde on myös Herralahden urheilukentän viereen avatussa 3 000-neliöisessä liikuntakeskuksessa.
– Trendi on jatkunut jo pidemmän aikaa. Nykypäivän naisten kauneusihanteet ovat siirtyneet yhä voimakkaammin lihaksia korostavaan suuntaan. Se on tuonut yhä enemmän naispuolisia asiakkaita kuntosaleille, paljastaa Meskanen.

Kuntosali- ja liikuntakeskusala on Suomessa vielä nuori. Ala elää nuorelle toimialalle normaalia murroksen aikaa. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia ja uudella tavalla toimivia kotimaisia sekä kansainvälisiä toimijoita.
– Olemme tutkineet alan nyky-trendejä niin kotimaassa kuin Europassa. Olemme myös tarkkailleet asiakkaidemme mieltymyksiä ja tarpeita liikuntaan sekä hyvinvointiin liittyen. Pyrimmekin nyt vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin entistä paremmin uusissa tiloissa. Lisäksi uskomme uusien tilojen tuovan merkittävää kilpailuetua markkinoilla, korostaa Meskanen.

Hänen mukaansa Porihallin ja Lady Linen aiemmat toimitilat hidastivat palvelutarjonnan kehittämistä.
– Nyt olemme vahvasti kiinni nykyhetkessä. Lähtö oli rohkaiseva. Avauspäivänä ovet olivat auki neljä tuntia. Sen aikana paikalla kävi 400 henkeä, kertoo Meskanen.

Tavalliselle kuntoilijalle karkea nyrkkisääntö on: kolme kertaa viikossa kehittää, kaksi ylläpitää ja yksi treenikerta viikossa hidastaa kunnon heikkenemistä. Aivan aloittelijalle kuitenkin jo kerran viikossa voi olla kehittävää liikuntaa.

 

Vesa-Pekka Järvelä