Lukon hyvin liikkuva pikkuleijona

Rauman Lukon maalinsuulla on vuodesta toiseen nähty monta kovanluokan torjujaa. Tolppien välissä ovat seisseet muun muassa Peter Briza, Bruce Racine, Boris Rousson ja Tom Draper. Omista kasvateista varsinkin Petri Vehanen, Antti Raanta ja Atte Engren ovat luoneet komean uran myös ulkomailla.

Pari kautta Raumalla viipynyt 29-vuotias Ryan Zapolski oli kokenut maalivahti, mutta tulevalla kaudella torjuntavastuu on nuorten molareiden harteilla. Lukon paitaan pukeutuvat tiistaina 20 vuotta täyttänyt Kaapo Kähkönen ja ensi viikolla 21 vuotta täyttävä Antti Karjalainen.

Vaikka EJK:n junioreissa isompiin kaukaloihin kasvanut Kähkönen on vasta parikymppinen, hyvin peliä lukeva nuorukainen on ikäisekseen nähnyt monenlaisia kiekkokuvioita. Rauhallisesta pelityylistään tunnettu Kähkönen on myös ehtinyt jo nostella voittopyttyjä.
– Oli hienoa pukeutua Lukko-paitaan ja huomata, että Raumalla on kova tekemisen meininki. Seura on perinteikäs. Pitsiturnaus osoitti taas, että hallissa on loistava tunnelma. Sen on kyllä aistinut jo täällä vierasjoukkueen riveissä pelatessa, sanoo Kähkönen.

Perhostyylillä torjuva Kähkönen katseli Pitsin avauspelin Ässiä vastaan vielä kaukalon laidalta. Porilaiskatsojien roisin huutelun nuori molari otti vastaan hymyillen.
– Ei yleisön kommenteista pidä provosoitua. Se kuuluu pelin henkeen. Täytyyhän sitä lehtereilläkin tunnelmaa pitää ylhäällä. Se sytyttää myös kaukalossa, naureskelee Kähkönen.

Henkisesti vahva maalivahti teki liigadebyyttinsä viime syyskuussa Tapparaa vastaan. Lopullisesti Kähkönen löi itsensä läpi viime talvena, kun hän vei Veini Vehviläiseltä ykköstorjujan paikan alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa.

Erinomaisella mailapelillään ja hyvällä liikkumisellaan ihastuttaneella veräjänvartijalla on taskussaan kaksivuotinen sopimus Lukkoon.
– Tämä on loistava mahdollisuus. Lukon organisaatio on kaikin puolin toimiva ja puitteet kunnossa. Kahden vuoden sopimus tuo varmuutta. Viime vuosi talouskurimuksen keskellä rimpuilleessa Bluesissa oli täynnä epävarmuutta. Pelaajistossa kävi kova kato ja palkanmaksu tökki pahasti. Nyt sellaista ei tarvitse miettiä ja voin keskittyä pelkästään pelaamiseen, sanoo Kähkönen.

Vesa-Pekka Järvelä